Kongelige28. juli 2020

Nyt fra kongehuset: Sådan har prins Joachim det nu

Her til formiddag melder kongehuset nu ud, hvordan prins Joachim har det, efter han natten til lørdag blev opereret for en blodprop i hjernen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kbh_radhus_chcp_tsl_20190802_0066-1.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Her til formiddag giver kongehuset en opdatering på, hvordan prins Joachim har det, efter han natten til lørdag blev opereret for en blodprop i hjernen.

- Efter de seneste dages indlæggelse og behandling på intensivafdelingen er det nu lægernes vurdering, at Prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge af blodproppen, oplyses det i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen forklares det også, hvad der var årsag til den 51-årige prins' akutte sygdom.

- Blodproppen i hjernen skyldtes en pludselig dissektion af en arterie, og hospitalets lægefaglige team vurderer, at risikoen for tilbagefald er meget lille, når arterien først er helet. Prins Joachim forventes snarest at blive flyttet fra intensivafdelingen, men vil fortsat være indlagt i den kommende tid, forklares det, hvor kongehuset i samme ombæring beder om at få ro og respekt for privatlivet.

Pressemeddelelsen afsluttes med en tak til den danske befolkning:

- Prins Joachim og Prinsesse Marie vil gerne takke for støtten og de mange varme hilsner, som de har modtaget de seneste dage. Dette betyder meget. Også Hendes Majestæt Dronningen takker varmt for al den sympati, som er blevet vist den kongelige familie.

Sponsoreret indhold