Kongelige 10. juni 2020

Prins Joachim får nyt job

De næste tre år vil hverdagen ikke se ud som den gør nu for prins Joachim, når han starter på sit nye job
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De næste tre år kommer til at se noget anderledes ud for prins Joachim, der den 1. september bliver forsvarsattaché i Paris.

Her skal han fungere som bindeled mellem det franske og danske forsvar.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelse.

Gennem de sidste ni måneder har Joachim været i gang med en lederuddannelse i Frankrig på École Militaire, og nu er han altså klar til at indtage sin nye rolle.

- Prins Joachim har en lang tilknytning til Forsvaret og afslutter i denne måned Frankrigs højst rangerende militære uddannelse inden for ledelse i bl.a. internationale forhold.

- De kompetencer vil blive bragt i spil sammen med hans indgående kendskab til landet, kulturen og et stærkt lokalt netværk, lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen.

Det nye job betyder også, at de pligter, som prins Joachim indtil nu har løftet for Kongehuset vil få anden prioritet, og han vil derfor kun tage sig af de kongelige opgaver, hvis de har forbindelse til hans nye job som forsvarsattaché. 

Får ingen løn

Ansættelsen løber foreløbigt i tre år, men den kan blive forlænget.

Dog vil der i forbindelse med den nye stilling ikke just komme flere penge ind på den royale konto, fordi han allerede modtager årpenge.

Det betyder også, at prinsen selv skal stå for at betale udgifter som bolig.

Sponsoreret indhold