Kongelige7. juni 2020

Apanagegys og usikker fremtid: Prins Joachims store år

Når prins Joachim fra i morgen kan se tilbage på sit 50. leveår, bliver det som et år med store forandringer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/prins_joachim_tsl_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Selv som prins byder livet på år, hvor det hele synes at være oppe og vende.

Således kan prins Joachim på sin fødselsdag 7. juni se tilbage på sit 50. leveår, som har budt på både en flytning, ny uddannelse og en diskussion om, hvorvidt prinsen kan holde fast i sin apanage, hvis han rykker base til Frankrig.

Indtil videre lader det ikke til, at prinsen har taget en beslutning.

- Hvem ved? Hvad fremtiden byder på, er nok for tidligt at sige noget om. Der kan ske så meget, og jeg holder optionerne åbne. Så tager vi den derfra, fortalte prins Joachim til BILLED-BLADET i midten af maj måned 2020.

fransk strategi

Det kan være de vage udtalelser er en strategi, som prinsen har opfanget på sin nye, militære uddannelse på École Militaire i Paris.

https://imgix.seoghoer.dk/joachim_3.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Den nye uddannelse kan blive vejen til et internationalt topjob - og et farvel til apanagen. Foto: Mikael Rieck

Det har ifølge kongehusekspert Søren Olden-Jørgensen været en emminent mulighed for prins Joachim for at genopfinde sig selv, efter nederlaget som landmand i det sønderjyske.

– Det er vel et forsøg på en ny start i en alder af 50 år. Schackenborg, Sønderjylland og Alexandra gik ikke, så nu prøver han Frankrig, sagde han dengang til SE og HØR.

kan koste kassen

Siden prinsen fandt pakkenellikerne frem og forlod Danmark, har rygterne svirret, om han overhovedet ville vende tilbage.

Hvis prinsen vælger at gøre karriere i udlandet, kan det ifølge kongehusekspert Søren Jakobsen blive en dyr affære.

– Han kan kun gøre krav på sin fulde apanage, hvis han kommer hjem og træder ind i kongehuset uden at have et job i udlandet, siger han til SE og HØR.

Prins Joachim får 3,8 millioner kroner om året. Året inden prins Joachim tog til Paris, slap prinsen med i gennemsnit at have 1,1 officiel arbejsdag om ugen.

hjem igen

Det franske militærliv blev afbrudt af coronavirus, hvorfor prins Joachim og familien for en kort stunde vendte tilbage til Danmark.

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_8.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Den driftige prins har valgt at leje familiens luksusvilla ud, imens de har været i Paris. Foto: Claus Poulsen

Familiens luksusvilla på 344 kvadratmeter stod dog ikke tom, da den tidligere baronesse Caroline Flemming havde lejet den, imens familien skulle have været i Paris.

I stedet måtte prins Joachim og co. flytte hjem til mor Margrethe på Amalienborg de første to uger.

Nu er de vendt tilbage til Frankrig, hvor han nok fejres med behørig afstand.

Nu er der bare tilbage at lægge en strategi for prinsens 51. år, som måske kan byde på et farvel til apanagen og et goddag til et job i udlandet

Sponsoreret indhold