Kongelige 11. maj 2019

Joachim skrottede Benedikte

Det er blevet svært for familien at lokke den snart parisiske prins Joachim med til deres fødselsdagsfester. Senest rejste han væk, da moster fejrede 75 år.
(Foto: Thomas Laursen)

Det blev fejret med pomp og pragt, da prinsesse Benedikte rundede 75 år i sidste uge.

Men særligt én person glimrede ved sit fravær: Prins Joachim havde andre planer på sin mosters store dag.

Prinsen var nemlig taget udenlands for at optage dele af den TV-serie om Danmarks historie, han er i gang med at producere for DR i stedet for at dukke op med en gave til sin moster.

Men afbud til fødselsdagene i familien er efterhånden blevet en vanesag for den snart 50-årige Joachim.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Da dronning Margrethe fyldte 79 den 16. april, var hele familien inviteret til Marselisborg Slot. Men kun Frederik og Mary kom – sammen med børnene naturligvis. (Foto: Hanne Juul)

Da hans egen mor den 16. april fyldte 79 år, var det også uden hendes yngste søns tilstedeværelse på Marselisborg Slot.

Og da storebror Frederik sidste år rundede et halvt århundrede, var der også drama næsten samtidig med festen i København.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bare tre dage før arrangementet gik i gang, meldte Joachim fra til racerløbet Classic Race og kørte i stedet med chauffør til fødselsdagsfest.

– I forbindelse med H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag er min og min families deltagelse i fejringen påkrævet, og jeg kan ikke være flere steder på én gang, sagde prinsen dengang om sit pludselige indfald, som fik historiker Sebastian Olden-Jørgensen til at konkludere, at det måtte have været dronningen, der havde bedt sin søn om at droppe benzindampene til fordel for gallamiddagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Det var lige med nød og næppe, at Joachim fik meldt afbud til et motorløb, så han kunne komme til tiden til storebror Frederiks 50-års fødselsdagstaffel sammen med prinsesse Marie, 43, og prins Nikolai, 19, for et år siden. (Foto: Thomas Laursen)

Joachim fornærmer sin moster

Det er altså langtfra første gang, at den 49-årige far til fire viser, at han hellere vil lave alt muligt andet end at komme til familiefesterne.

Forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen kalder opførslen for en ”langvarig demonstration”.

– Det bliver en demonstration mod familien og særligt mod hans mor, men også kronprinsfamilien er ramt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Hovedpersonen ankom med stil til fejringen af sine 75 år, men prinsesse Benedikte måtte spejde forgæves efter sin nevø på Amalienborg. (Foto: Hanne Juul)

Og så er det tæt på en fornærmelse over for hans moster. Jeg synes, det er blevet pinligt, siger Søren Jakobsen, som ikke giver meget for Joachims forklaring om vigtige optagelser i udlandet.

– Der er ingen TV-optagelse, der er så vigtig, at man bliver væk fra sin mosters 75-års fødselsdag, som bliver fejret helt officielt med Folketingets formand og det hele, lyder dommen.

Kunne sige tak

Netop prinsesse Benedikte skal muligvis til at smøge ærmerne op på grund af prins Joachim.

Når han flytter ud af landet i løbet af sommeren for at bo og studere i Paris, kan han nemlig ikke samtidig passe sin pligt som rigsforstander i Danmark i de perioder, hvor både dronningen og kronprinsen befinder sig i udlandet.

Derfor må 75-årige Benedikte rejse til hovedstaden fra hjemmet i Berleburg for at passe de kongelige pligter, når resten af familien er ude at rejse.

– Dette havde været en god lejlighed til at sige til hende, at han er ked af, at han lægger nogle arbejdsopgaver over på hendes skuldre.

Han skulle have været til stede for at sige ”Jeg er taknemmelig for, at du vil træde ind”.

– Jeg synes jo faktisk, det er flabet over for Benedikte, at Joachim ikke siger til TV-producenterne, at lige denne dag kan han altså ikke arbejde, siger Søren Jakobsen.

Den næste store fødselsdag i den kongelige familie ligger senere i denne måned, hvor kronprins Frederik fylder 51 år.

Det ventes ikke at kalde på nogen stor fejring.

Og næste i rækken er så Joachims egen 50-års fødselsdag den 7. juni – og den kan prinsen næppe undgå at deltage i.

Læs alt om prinsesse Benediktes fødselsdagsfest i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold