Sådan bliver Joachim fejret: Pop og poesi

Prins Joachim, i godt selskab med hustruen prinsesse Marie, fylder 50 år den 7. juni. Den 3. juni bliver han fejret med en koncert på Sølyst tæt på familiens bopæl.

Prins Joachim, i godt selskab med hustruen prinsesse Marie, fylder 50 år den 7. juni. Den 3. juni bliver han fejret med en koncert på Sølyst tæt på familiens bopæl.

(Foto: Martin Høien)

Om halvanden måned fylder prins Joachim 50 år, men hvordan den runde dag skal fejres, har stået hen i det uvisse.

Indtil nu.

For det er netop blevet annonceret, at en række kunstnere vil hylde fødselaren med en koncert på Sølyst nord for København.

Arrangementet, som finder sted mandag den 3. juni – fire dage før prinsens runde dag – bliver med deltagelse af blandt andre Susse Wold, som skal læse digte af prins Henrik op, sangeren Bryan Rice og Det Danske Pigekor og Det Danske Drengekor.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En af de medvirkende i festlighederne er Susse Wold, 80, som skal læse digte af prins Henrik op. (Foto: Thomas Laursen)

Joachim meget rørt

En af initiativtagerne til koncerten er operasanger Jens-Christian Wandt, 52.

– Prins Joachim har altid haft en stor kærlighed til den klassiske musik, han er protektor for flere klassiske ensembler og lytter med stor entusiasme til både opera, kammermusik, danske sange og kormusik.

Derfor er det oplagt, at vi er en række kunstnere, der går sammen for at give prins Joachim denne fødselsdagsgave – og på den måde sige ham tak for hans engagement i den klassiske musiks verden, men også sige ham tak for det store arbejde, han gør som prins til Danmark, udtaler Jens-Christian Wandt ifølge sitet www.koncertforprinsjoachim.dk.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Sangeren Bryan Rice, 40, er blandt de optrædende ved koncerten, som finder sted i landstedets store park. (Foto: Dan Mariegaard)

Prins Joachim ser frem til fejringen, som betyder meget for ham.

– Det er en meget, meget flot gave, som jeg blev utrolig rørt over at modtage. Virkelig ... det er meget generøst, siger han til Billed-Bladet.

​Artiklen fortsætter under billedet ...

Her ses prins Joachim, da han i 2016 besøgte Sølyst, hvor kronprins Frederik, 50, også befandt sig. (Foto: Dan Mariegaard)

500 billetter er blevet sat til salg til arrangementet, og entréindtægterne går til en velgørende organisation, som prinsen afslører på aftenen.

Læs mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close