Kongelige 6. januar 2019

Joachim erobrer TV-skærmen: Han er så dygtig

– Jeg har sjældent arbejdet med en, som er så dygtig og ved så meget, siger filminstruktør Anna von Lowzow om prins Joachim, der debuterer med en TV-serie om danskernes historie.
(Foto: Dan Mariegaard)

Når prins Joachim til næste år springer ud som fortæller i en historisk TV-serie, er det ikke et projekt, han er blevet hentet ind til, bare fordi han er kongelig.

– Det er faktisk prins Joachims idé. Han og jeg har i seks-otte år talt om at lave en række programmer om, hvorfor Danmark er indrettet, som det er, og hvad der har gjort os til dem, vi er.

Først nu er det lykkedes at føre projektet ud i livet, fortæller Anna von Lowzow, som er filminstruktør og arbejder for Nordisk Film.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Aller Media)

Anna von Lowzow har i seks-otte år haft en aftale med prins Joachim om, at de skulle lave TV sammen. Nu bliver det til noget. (Foto: Aller Media)

Mindre rolle til kongehuset

Den 49-årige prins har i programmerne valgt at fokusere på emner som magten, loven, viden, troen, grænserne og symbolerne.

Som medlem af kongehuset tilhører Joachim den sidste kategori, men kongefamilien spiller kun en mindre rolle i udsendelserne, siger Anna von Lowzow, som blandt andet har produceret dokumentarserierne ”En kongelig familie” og ”De kongelige juveler”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Nordisk Film)

Prins Joachim har ned i detaljer som kameravinkler haft indflydelse på den historiske TV-dokumentar. (Foto: Nordisk Film Prouction)

Meget spændende

– Hvis man ikke kender fortiden, bliver man aldrig rigtig dus med nutiden. I dette projekt samarbejder jeg med professionelle TV-folk. Det er en helt ny verden for mig, og det er meget spændende, siger prins Joachim i pressemeddelelsen fra Nordisk Film om det nye projekt.

At optagelserne foregår i samarbejde med Nordisk Film, er ifølge 57-årige Anna von Lowzow en naturlig følge af, at hun arbejder der, samt af, at Nordisk Film flere gange tidligere har lavet TV i samme genre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ikke et fravalg

Derfor er der heller ikke tale om, at JJ Film, som gennem årene har produceret flere portrætudsendelser om de kongelige, er blevet valgt fra.

Tanken er ellers nærliggende, idet Jacob Jørgensen, som er grevinde Alexandras ekssvigerfar og Martin Jørgensens far, står bag og er ejer af JJ Film.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Aller Media)

Joachims samarbejde med Nordisk Film er ikke et fravalg af Martin Jørgensens fars filmselskab JJ Film. (Foto: Aller Media)

Og som bekendt sendte Martin Jørgensen rystelser gennem kongehuset, da han i 2014 og 2015 nedprioriterede Alexandra, prins Nikolai og prins Felix til fordel for fremmede damer og byture – efterskælvet kom, da han senere blev knaldet for spirituskørsel og slæbt i retten som dårlig betaler.

At kongehuset ikke har slået hånden af Jacob Jørgensen, fordi hans søn opførte sig tankeløst, bekræftes da også af, at JJ Film i år blev færdige med portrætudsendelsen ”Min vej – Kronprins Frederik 50 år”.

Nyt arbejdsfelt

Med sin debut som idémager, tilrettelægger og fortæller i en TV-dokumentar afprøver prins Joachim sine evner inden for et område, der umiddelbart ligger langt fra hans hidtidige gøremål i landbruget, på racerbanen og i militæret.

Og ifølge Anna von Lowzow er prinsen den helt rigtige mand til jobbet.

– Jeg har sjældent arbejdet med en, som er så dygtig og ved så meget. Han har fået det bedste med fra sin mor og det bedste fra sin far, mener hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Nordisk Film)

I programmerne beskæftiger prinsen sig bl.a. med tro og besøger Missionssøstrene af Det Dyrebare Blod i Holte. (Foto: Nordisk Film Production)

Prins Joachim glæder sig til, at hans første TV-produktion bliver færdig.

– Det har taget en temmelig lang kongerække at nå til i dag, hvor vi foretager os ting, som er helt naturlige i vores dagligdag. Dét synes jeg er spændende, og jeg tror, at mange har det som mig, siger prinsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Nordisk Film)

En flok vordende konfirmander i Grenå møder prinsen i en af udsendelserne, og han fortæller, at han ikke går i kirke hver søndag. – Men jeg tror på Gud. (Foto: Nordisk Film Production)

Optagelserne er i fuld gang, og resultatet kan ses på DR K til efteråret.

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold