Kongelige22. august 2019

Alexandra har en hemmelig plan

SE og HØR har mødt Alexandra til et eksklusivt interview om de kommende år. Den 55-årige grevinde vil være stjerne på en scene
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grevinde_alexandra_wen_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Grevinde Alexandra er blevet bidt af at stå på en scene.

Og efter mange år i skyggen af både kongehuset og ægteskabet med Martin Jørgensen træder hun nu endelig frem og viser sig som den, hun er.

Det fortæller 55-årige Alexandra om i et eksklusivt interview med SE og HØR, hvor hun samtidig afslører sin hemmelige plan for fremtiden.

Vi mødte grevinden til Smukfest midt i Skanderborgs bøgeskove for nylig, og her løftede hun sløret for, hvad der skal ske, når hun i 2020 – når prins Felix næste sommer fylder 18 år – mister sin apanage.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/grevinde_alexandra_wen_3.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

SE og HØR mødte Alexandra under bøgetræerne i Skanderborg forleden. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Siden skilsmissen fra prins Joachim i 2004 har Alex årligt modtaget i årpenge. I dag er beløbet 2.5 millioner kroner årligt.

Men om blot et år er det slut, og det stiller krav til Alexandras fremtid.

– Jeg skal helt klart være klar og forberedt, når det sker. Så jeg arbejder meget bag scenen for at få et nyt liv – og forstå mig selv.

Jeg glæder mig til, hvad det indebærer, siger Alexandra.

Kulørt vej

Allerede nu har hun sporet sig ind på livet efter apanagen.

Mange medier har spekuleret i, om Alexandra ville kaste sig over erhvervslivet, ikke mindst fordi hun i mange år har besiddet en vigtig bestyrelsespost i medicinalfirmaet Ferring Pharmaceuticals.

Men Alex vil hellere bevæge sig et langt mere kulørt sted hen.

– Jeg elsker at holde taler om min bog. Foran et live-publikum. Fortælle om mine oplevelser og vores skønne land, og mit yndlingsemne er at tale om sproget.

Der er så mange sjove ting. Jeg elsker, når folk griner, siger Alexandra.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/grevinde_alexandra_wen_2.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Alexandra løfter sløret for fremtidsplanerne i interviewet med SE og HØR. Hun vil endnu mere ud til folket, for hun elsker at være på. (Foto: Kaspar Wenstrup)

I mange år levede hun som prinsesse et liv bag murene på Schackenborg Slot i Sønderjylland, og kutymen i kongehuset er, at man ikke fortæller for meget om sit private liv.

Men det vil Alexandra nu gøre op med.

Mange skibe i søen

– Jeg har i tankerne – og nu røber jeg lidt her – at have nogle nye ting i støbeskeen:

Jeg vil fokusere på mine skønne oplevelser, og jeg vil gerne fortælle andre om dem. Det skal være i foredragsform.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/grevinde_alexandra_tsl_20181110_0193.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Grevindens guld. Alex lægger ikke skjul på, at sønnerne betyder alt. Mens prins Nikolai, 19, nu er fløjet fra reden, går prins Felix, 17, i 2.g på Gammel Hellerup Gymnasium og bor hjemme hos mor i Charlottenlund. Når han næste sommer fylder 18, er det slut med apanagen til Alex. (Foto: Thomas Laursen)

– Jeg har ikke besluttet mig endeligt endnu, men jeg elsker den her "one on one". Den der live-kontakt med folk. Det elsker jeg.

Jeg kan høre, at folk griner – der er ikke noget skønnere. Jeg elsker at dele ud, siger grevinden.

De første skridt tog hun allerede i 2018, hvor hun udgav sin bog, "Mit lykkelige land", og begyndte at holde foredrag i hele landet. Det var sådan, hun blev bidt af at stå forrest på scenen.

– 2018 var meget hektisk. Jeg har sat mange skibe i søen, og jeg har lovet mig selv at kigge lidt på, hvad jeg har sat i gang.

Og se, hvordan jeg får det bedste ud af det. Så 2019 er mere fokuseret på mine foredrag.

Åbner helt op

I det hele taget kommer grevindens nye liv til at fremstå langt mere åbent end tidligere.

Også hendes tilstedeværelse på Smukfest skal ses i det lys.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/grevinde_alexandra_wen_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Alexandras flyvetur til Jylland blev usædvanligt ubehagelig. Grevinden fløj nemlig gennem et uvejr af rang. – Var det en dramatisk tur herover? – Ja, det var det. Heldigvis har jeg fløjet i små fly før, men vi fløj lige igennem regnen, så det var vildt, røbede Alexandra. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Det er så dejligt at mødes her. Jeg har altid gerne villet være her. Men den ligger i skoleferien, og i år er det lykkedes mig at være hjemme. Det er festivalens 40-års jubilæum. Det er en af de få gange, hvor jeg har nydt at være hjemme til en dansk sommer.

Det er Danmark, når det er bedst, når man er hjemme om sommeren, siger grevinden, som beholder sin titel – også når det nye liv uden apanage går i gang om et års tid.

Sponsoreret indhold