Kongelige10. december 2017

Derfor dropper Alex apanagen

Grevinden fortæller nu, hvorfor hun har valgt at frasige sig sin apanage på 2,4 mio. kr. om året
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20160316_wen_-_concussion_35_0.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup)

I sommer meddelte grevinde Alexandra, 53, at hun, når prins Felix i 2020 fylder 18 år, ikke længere vil modtage sin apanage på 2,4 mio. kr. om året.

Du behøver ikke apanage for at købe denne julegave.

Sidste år modtog grevinde Alexandra godt 2,3 millioner kroner fra den danske stat. I alle årene efter hendes skilsmisse fra prins Joachim har der været stor diskussion blandt danskerne om, hvorvidt hun stadig skulle modtage apanage.

Den diskussion får hun nu selv lukket ved at frasige sig pengene fra 2020.

I et sjældent TV-interview, som blev bragt lørdag i TV 2's "Go' aften Danmark", åbnede grevinde Alexandra op for hendes grunde for at droppe apanagen: Hun ønsker at være fri til at gøre det, hun vil.

- Jeg har overvejet det længe, og jeg har vendt og drejet det forfra og bagfra og kigget på det fra mange forskellige sider. Og jeg kommer stadig frem til den samme beslutning, fortæller grevinden i "Go' aften Danmark".

- Det er det rigtige for mig. Jeg skal videre i mit liv, tilføjer den tidligere prinsesse.

Inden grevinde Alexandra i 1995 giftede sig med prins Joachim og flyttede til Danmark arbejdede hun i en årrække som børsmægler i Hongkong. Derefter blev hun ansat i en softwarevirksomhed, hvor hun endte med at blive vicedirektør.

Og nu gearer moderen til to atter op til at indtage erhvervslivet.

Hun har udgivet en bog og ledelsesetik og har været gæsteprofessor på det amerikanske universitet Indiana University Kelley School i Indiana i USA.

Selv om Alexandras nye titel som erhvervskvinde højst sandsynligt vil bringe hende til udlandet, så slår hun fast, at Danmark altid vil være hendes hjem.

- Jeg må sige, at H.C. Andersen var rigtig klog, da han sagde: "Ude godt, hjemme bedst", og mit hjem er her. Det betyder ikke, at jeg ikke skal rejse. Jeg skal ud i den store verden og se, hvad den byder, men jeg gør det helt klart med danske øjne og dansk stolthed, når jeg er derude, lyder det fra grevinden til "Go' aften Danmark".

null

Sponsoreret indhold