Kongelige 4. oktober 2018

Alexandras plan: Vil tilbage i varmen

De finere kredse kalder igen på eksprinsessen Alexandra, som mistede status, da hun giftede sig med fotografen Martin.
(Foto: Thomas Laursen)

Alle ville gnubbe skuldre med den voldsomt populære prinsesse Alexandra, da hun kom til landet og tog danskernes hjerter med storm.

Men efter skilsmissen fra prins Joachim skete der en voldsom deroute for den tidligere forretningskvinde, der giftede sig med den 14 år yngre fotograf Martin Jørgensen, og som blev ved med at inkassere mere end to millioner kr. om året i apanage, selv om hun ikke længere havde en rolle i kongehuset.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Mens hun stadig var iført vielsesringen fra Joachim, lå hele verden for Alexandras fødder. Efter skilsmisse nr. to har den hongkongfødte eksprinsesse kæmpet for at finde en ny retning i sit liv. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Det er denne spiral, som den kløgtige grevinde er godt i gang med at bryde med sin nye bog, mener forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

I bogen ”Mit lykkelige land” skriver 54-årige Alexandra i særdeles positive vendinger om kongehuset, som hun giver en del af æren for, at danskerne ifølge målinger er verdens lykkeligste folk. Og hun fortæller også hjerteligt om sin første eksmand, som hun konsekvent kalder ”prins Joachim”, mens Martin Jørgensen ikke nævnes med et ord.

Alex vandt respekt

– I de luftlag kan man ikke tillade sig at tale dårligt om nogen – heller ikke selv om der er grund til det. For dermed deklasserer du dig selv. Det har hun lært, siger Søren Jakobsen om det rosenrøde billede af tiden i Danmark, som Alexandra maler i bogen.

– I de kredse, som hun gerne vil tilbage til, hvor hun anses for at være en ”grevinde Ingenting”, har hun brug for det, analyserer han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg holder meget af prinsesse Marie, skriver Alexandra i ”Mit lykkelige land”, hvor kongehuset får en masse positive ord med på vejen. (Foto: Kaspar Wenstrup)

På samme måde har det givet respekt for Alexandra, at hun har planlagt, at apanagen skal slutte, når Felix fylder 18 år om et par år.

– Jeg tror, det giver respekt, at hun har sagt nej til de nemme penge – og på et tidspunkt, hvor hun ikke havde behøvet at tage det valg. Dermed sagde hun, at hun kan stå på egne ben, og det giver respekt både hos befolkningen og i de finere kredse, mener Søren Jakobsen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mænd eller arbejde

En højere status i de finere kredse kan både bruges til at køre sig i stilling til et interessant job og til et interessant ægteskab.

Kikkerten er nok særligt indstillet efter at finde gode mænd, mener Søren Jakobsen, der er forfatter til flere bøger om overklassen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

De eneste mænd i den 54-årige grevindes liv for tiden er sønnerne Nikolai på 19 år og Felix på 16. (Foto: Dan Mariegaard) 

– Jobbene skulle hun have satset meget mere på, mens hun var i USA, hvor hun kunne knytte sig til forretningsverdenen. Det virker ikke til, at der er nogen som helst efterspørgsel på hende, selv om man gerne vil have flere kvinder i erhvervslivet. De kvinder, der bliver sat ind som direktører i store virksomheder, har helt aktuelle, skarpe erfaringer. Og det har hun ikke, lyder det fra Jakobsen.

”Mit lykkelige land” er Alexandras 2. bog, og hun har allerede sagt, at hun godt kan tænke sig at skrive flere i fremtiden.

Læs meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold