Jes Dorph overvejer TV-stop

– Da jeg fyldte 50, holdt jeg en kæmpefest i en roklub på Svanemøllen. Jeg orker det ikke i år, siger Jes Dorph-Petersen, som nu fylder 60.

– Da jeg fyldte 50, holdt jeg en kæmpefest i en roklub på Svanemøllen. Jeg orker det ikke i år, siger Jes Dorph-Petersen, som nu fylder 60.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Jes Dorph-Petersen vil fejre sin 60 års fødseldag med en middag i selskab med de nærmeste venner og familiemedlemmer. Den populære TV-vært gider ikke stor fest.

– Jeg orker det ikke i år. Jeg har virkelig følt efter, og jeg har ikke behov for den der store hyldest.

Og jeg gider ikke forberede det, lave lister, finde et sted at være og betale en milliard kroner for at se alle mulige blive fulde, lyder det ærligt fra Jes, da SE og HØR besøger ham i hjemmet i Hellerup.

– Hvordan har du det med at fylde 60?

– 60 er en ret voldsom alder, for jeg ved, at næste gang jeg fylder rundt, arbejder jeg ikke mere. Så er jeg pensionist. Uden pis – nu er jeg blevet halvgammel.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– Da jeg var yngre, bandt jeg min identitet enormt meget op på det, jeg lavede. Det behøver jeg ikke længere. Nu er det vigtigste for mig at være hjemme hos Mai-Britt og Jens-Emil. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg kan kun mærke det ved, at jeg skal sove lidt mere til middag. Og så kan jeg mærke, at jeg i alle folks bevidsthed er blevet en af de gamle nu, og det er fint nok.

En hård tid

Der har været masser af højdepunkter i et 60-årigt liv. Nogle større end andre naturligvis.

– Allermest Jens-Emil (sønnen, red.). Det er der ingen tvivl om. Men der er jo mange højdepunkter. Der er også mange af det modsatte.

Mit højdepunkt i dag er, at jeg kan mærke, at jeg i denne alder har fundet en balance. Jeg vil stadig gerne arbejde og have det sjovt med det, men det er vigtigere, hvordan jeg selv har det, og min fritid er vigtigere end mit arbejde. Sådan har jeg aldrig haft det før.

– Hvornår er det kommet?

– Der er ingen tvivl om, at jeg var igennem en hård tid for fire år siden med skilsmisse (fra Louise Dorph, red.), jobskifte (fra fodbold på TV3 til TV2’s ”Go’aften Danmark”, red.) og behandling for alkohol på én gang.

Jeg er skideglad for, at jeg kom igennem det, og at det ikke gik galt på den ene eller anden måde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

– I dag ville det ikke længere være liv eller død for mig, hvis de ringede på mandag og sagde, at det var slut, og at de havde fundet en ny vært på 31. Så ville jeg sige ”fint nok”. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Har det haft nogle omkostninger, at du røg ned i hullet med alkoholproblemer?

– Nej, tværtimod. Det var en hård tid, men jeg er kommet enormt godt ud af den.

I dag kan jeg meget bedre nyde at have det godt, for jeg ved, hvordan det ellers kunne have været. Det har faktisk hjulpet mig ret meget at være igennem sådan en tur ... Ikke at jeg vil anbefale den til andre.

– Har det ændret dig som person?

– Jeg giver mig bedre tid og passer bedre på mig selv. Og et eller andet sted er jeg blevet mindre selvhøjtidelig. Jeg har lært mig selv, at den del af mit liv, hvor jeg sad i midten af det hele, er slut, og det er jeg fandeme glad for. Jeg har sluppet gaspedalen. I virkeligheden har jeg det meget sjovere i dag – og så synes jeg, at jeg har fundet en fin platform på ”Go’aften Danmark”.

En fantastisk kvinde

TV2-værten ses på billedet herunder til premiere med sin bedre halvdel Mai-Britt Haurholm, 57.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Kaspar Wenstrup)

– Du har været gift to gange – skal 3. gang være lykkens gang?

– Det bliver det. Jeg siger ikke, vi skal giftes, men jeg siger heller ikke, at vi ikke skal, lyder det om forholdet til Mai-Britt.

– Hun er en fantastisk kvinde, som jeg virkelig respekterer og elsker. Hun har givet mig en ro, som jeg aldrig har haft før.

Kan stoppe om et år

– Hvilke drømme har du for fremtiden?

– Rent fagligt har jeg en drøm om at lave en række interviews med helt store navne som Michael Laudrup, kronprinsen, Ghita Nørby og Bjarke Ingels. Og så har jeg en kæmpe drøm om at skrive en roman om TV-branchen. Men som det er nu, har jeg stadig for meget at lave på TV til, at jeg gider gå i gang, når jeg kommer hjem om aftenen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jes Dorph-Petersen er begyndt at indtale bøger og er ved at indtale en bog om Jesper ”Kasi” Nielsen. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Men lysten i mig til at holde helt op på TV bliver større og større, fordi der er så mange ting, jeg godt vil nå.

– Hvor længe vil du blive ved med TV?

– Hver dag tænker jeg over, hvor længe jeg gider blive ved. Jeg er så privilegeret, at jeg kan stoppe, når jeg selv vil. Jeg har ikke nogen kæmpe formue liggende, men jeg kunne for så vidt godt stoppe om et år eller to og klare mig.

Det siger jeg ikke, at jeg gør. Jeg stopper, når jeg kan mærke, at det er nu – og det er ikke nu. Det kan sagtens være, det er om to år, det kan også være om fem. Men når jeg er 70, er jeg stoppet. Så er jeg ikke på skærmen længere.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close