Nyheder9. december 2015

Alkoholmisbrug, job-pause og skilsmisse: Jes’ hårde år

Det har været et svært år for den folkekære TV-vært Jes Dorph-Petersen. Først trak han sig fra jobbet for at komme i behandling for sit alkoholmisbrug – og tirsdag meddelte han, at han skal skilles fra sin kone, som han blev gift med for to år siden
https://imgix.seoghoer.dk/jes_dorph_lars_h_laursen_web1.jpg
 Foto: All Over Press

Jobskifte. Alkoholmisbrug. Jobpause. Skilsmisse.

2015 har i sandhed været et turbulent år for TV-værten Jes Dorph-Petersen.

I september trak den 56-årige journalist stikket og forlod jobbet som vært på Go’ Morgen Danmark – blot 14 dage efter, at han var begyndt der.

Kort tid efter meddelte han, at han og konen Louise var flyttet hver til sit.

Og i går smed parret så bomben: Jes Dorph-Petersen og konen Louise Dorph-Petersen Houvenaeghel skal skilles efter to års ægteskab.

Parret bragte nyheden i næsten identiske opdateringer på deres Facebook-profiler.

- Louise og jeg har valgt at lade os skille. Vi holder stadig af hinanden, men er bedst som venner. Vi har ikke flere kommentarer, skrev Jes Dorph-Petersen, men hans – nu – ekskone skrev:

- Jes og jeg har valgt at lade os skille, vi holder stadig af hinanden, men er bedst som venner. Vi har ikke flere kommentarer...

Parret blev gift foran venner og familie i Trinitatis Kirken i København i 2013, og alt tegnede lyst:

- Vi er meget, meget lykkelige, lød det smilende fra den tidligere mr. News, da han trådte ud af kirken sammen med sin smukke brud.

https://imgix.seoghoer.dk/sh-20840.jpg
 Thomas S. Laursen

Så lykkelige så de ud, da Louise og Jes forlod Trinitatis Kirken i København i 2013. Foto: Thomas Laursen

I år stod Jes Dorph-Petersen så frem og fortalte, at han måtte holde pause fra sit nye job som vært på Go’ Morgen Danmark, fordi han kæmpede mod et alkoholmisbrug:

- Jeg har i perioder haft et for stort alkoholforbrug. Af hensyn til min familie, mit job og mig selv er det derfor nu nødvendigt, at jeg tager en pause og tager imod behandling for at blive helt rask, udtalte Jes Dorph-Petersen 2. september 2015 og tilføjede:

- Jeg er selvfølgelig ked af timingen, for jeg var rigtigt glad for at være kommet godt i gang på ’Go’ aften Danmark’, men lige nu gælder det om at blive fit for fight.

- Jeg beder om forståelse for, at jeg ud over denne meddelelse ingen kommentarer har, eftersom ro og fokus på opgaven er afgørende vigtigt for mig lige nu. Jeg beder også pressen om at lade min familie være i fred.

Det var dog ikke første gang, at den garvede journalist havde kæmpet mod flasken. Tilbage i 2013 fortalte han, at han kæmpede mod indre dæmoner og en for stor hang til alkohol. Det skete i hans biografi 'Dorph - Historier fra den anden side'. Til P3 forklarede han dengang således om sin ærlige biografi:

- Det bliver også en bog om de mørkere sider, som jeg har været igennem i mit ellers lyse liv. De mørke sider skal med i bogen, fordi det er unfair kun at fortælle om, at det var sjovt, at vi vandt EM i 1992, eller at det var sjovt at møde en eller anden kendt mand. Men at jeg har haft en depression og har kunnet stoppe et misbrug, er jeg ikke spor flov over, forklarede han dengang til P3 ifølge bt.dk.

Han afslørede på samme tid, at misbruget var alkohol.

- Misbrug er det korte ord for, at der var nogle alarmklokker, der ringede om at jeg skulle passe på med at drikke for meget alkohol. Jeg fandt ud af, at jeg kom til at tage et eller to glas rødvin for meget, og at jeg kom til at indrette mine dage efter at få et glas rødvin, fortalte Jes Dorph-Petersen til P3.

Sponsoreret indhold