Nyheder 2. september 2015

Ærlig Jes Dorph: Så langt ude var jeg

Alkohol er et tilbagevendende problem for TV-værten.
All Over

I dag kom det frem, at TV 2s garvede journalist har et alkoholproblem og trækker stikket for at komme sit misbrug til livs.

Det er dog ikke første gang, at Jes Dorph-Petersen lægger kortene på bordet og fortæller åbent om sit alkoholmisbrug.

Da han for to år siden udgav biografien "Dorph - historier fra den anden side", skrev han om, hvordan det ene glas rødvin tog det andet, indtil det en dag gik op for ham, at alkoholen havde overtaget hans liv.

- Misbrug er det korte ord for, at der var nogle alarmklokker, der ringede om at jeg skulle passe på med at drikke for meget alkohol. Jeg fandt ud af, at jeg kom til at tage et eller to glas rødvin for meget, og at jeg kom til at indrette mine dage efter at få et glas rødvin, fortalte Jes Dorph Petersen i P3 i forbindelse med udgivelsen af bogen.

Men Dorphs misbrug bestod ikke kun af et par glas rødvin for meget om dagen. I biografien kommer læseren med Jes Dorph helt derned, hvor han første gang ramte bunden.

En weekend, hvor han var alene hjemme mens hans bedre halvdel, Louise, var ude at rejse. Han fordrev tiden med at se TV, spise færdigretter og drikke rødvin.

- Den weekend faldt jeg i hullet. På en måde, der var voldsommere og uhyggeligere end noget, jeg tidligere havde prøvet. Det ene glas tog det andet, og jeg forsvandt fra omverdenen. Lukkede mig inde bag gardineren. Louise ringede hjem på et tidspunkt, en eftermiddag, hvor hun kunne høre på min stemme, at jeg var fuld. Det gjorde hende ked af det, og hun bad mig om at gøre noget ved min situation, fortæller Dorph i sin selvbiografi. 

Dengang var det hans kone Louise, der fik ham tilbage på sporet.

- Hun voksede op med en far, der var alkoholiker, så hun kender til alkoholisme, og hun stillede derfor denødvendige krav til mig den dag, og fik mig til at se i øjnene, at jeg var nødt til at handle, skriver Dorph i bogen.

Derefter tog den populære TV-vært en tur på vandvognen. Den 6. september 2012 drak han det, han havde regnet med skulle være hans sidste glas rødvin. 

Men på et tidspunkt er Jes Dorph altså steget af vandvognen og har inviteret alkoholen tilbage i sit liv. Det har tilsyneladende påvirket både familien, jobbet og ham selv i en sådan grad, at han nu har valgt at komme i behandling, som han onsdag meddelte igennem TV 2.

 

 

Vind Jes Dorph-Petersens selvbiografi ” Dorph – Historier fra den anden side”
Bogen handler især om glad gadedreng, som elsker fodbold, fester og ballade, det underholdende og folkelige. Men også om den modstand et menneske kan rumme. Bogen er en fortælling om fædre, mødre og sønner. Om kærlighed og skilsmisse, ensomhed og misbrug, lavt selvværd og om den depression, som ramte Jes Dorph-Petersen en aften i 2011 og blev vendepunktet i hans liv.

Politikens Forlag

Svar rigtigt på spørgsmålet herunder – så deltager du i konkurrencen, der løber indtil den 10. september kl. 12.

Sponsoreret indhold