Nyheder2. september 2015

Chok: Alkoholmisbrug tvinger Jes Dorph fra skærmen

Jes Dorph-Petersen har i perioder haft en for stort alkoholforbrug og nu holder TV-værten pause for at blive helt rask
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jes.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

Han var netop vendt tilbage til TV 2, hvor han var vært på 'Go' aften Danmark'. Men nu må vi igen undvære den garvede journalist.

Jes Dorph-Petersen vælger nemlig, af private årsager, at holde pause fra sit job som vært på ’Go' aften Danmark’.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelse.

- Jeg har i perioder haft et for stort alkoholforbrug. Af hensyn til min familie, mit job og mig selv er det derfor nu nødvendigt, at jeg tager en pause og tager imod behandling for at blive helt rask. Jeg er selvfølgelig ked af timingen, for jeg var rigtigt glad for at være kommet godt i gang på ’Go’ aften Danmark’, men lige nu gælder det om at blive fit for fight, siger Jes Dorph-Petersen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg beder om forståelse for, at jeg ud over denne meddelelse ingen kommentarer har, eftersom ro og fokus på opgaven er afgørende vigtigt for mig lige nu. Jeg beder også pressen om at lade min familie være i fred.

TV 2-redaktør for ’Go’ aften Danmark’, Helle Sønderby, siger i forbindelse med nyheden:

- Siden Jes indtog værtsstolen i ’Go’ aften Danmark’, har vi udelukkende oplevet en dybt professionel, velforberedt og beleven vært, som passer perfekt til vores program. Vi er selvfølgelig kede af at måtte undvære ham for en tid, men har samtidig dyb respekt for Jes’ valg og ønske om helt og holdent at kunne fokusere på sin behandling. Det bakker vi 100 procent op, og vi glæder os til at se ham tilbage i værtsstolen, når han er klar til det, siger Helle Sønderby i pressemeddelelsen.

Jes Dorph-Petersen afslørede allerede i 2013, at han kæmpede mod indre dæmoner og et misbrug. Det skete i hans biografi 'Dorph - Historier fra den anden side'. Her indledte den garvede journalist sin ærlige biografi med en episode, der fandt sted i 2011 - på en togtur hjem fra en helt almindelig arbejdsdag på TV 2.

På dét tidspunkt havde Mr. News masser af succes og var én af Danmarks absolut mest kendte og afholdte journalister. Alligevel var Jes Dorph-Petersen ikke selv glad og tilfreds med sit liv. Han brød sammen i toget og beskrev senere, at det var et "regulært sammenbrud", der ramte den garvede nyhedsvært.

Det lykkedes Jes Dorph-Petersen at kæmpe sig ovenpå igen, men omkring årsskiftet 2012-2013 ramte depressionen igen Jes Dorph-Petersen. I fire måneder kæmpede han med sine dæmoner.

- Jeg var bange for at gå i bad om morgenen og sov, indtil jeg måtte opgive at sove mere. Når jeg forsøgte at gå en tur, vendte jeg om fem minutter efter, jeg orkede det bare ikke, fortalte en ærlig Jes Dorph-Petersen til Berlingske i september 2013.

Nu trækker Jes Dorph-Petersen så igen stikket for at komme ovenpå igen.

Vind Jes Dorph-Petersens selvbiografi ” Dorph – Historier fra den anden side”
Bogen handler især om glad gadedreng, som elsker fodbold, fester og ballade, det underholdende og folkelige. Men også om den modstand et menneske kan rumme. Bogen er en fortælling om fædre, mødre og sønner. Om kærlighed og skilsmisse, ensomhed og misbrug, lavt selvværd og om den depression, som ramte Jes Dorph-Petersen en aften i 2011 og blev vendepunktet i hans liv.

https://imgix.seoghoer.dk/dorph.jpg
 Politikens Forlag

Svar rigtigt på spørgsmålet herunder – så deltager du i konkurrencen, der løber indtil den 10. september kl. 12.

Sponsoreret indhold