Hollywood9. juni 2018

Avicii hyldet i Stockholm

Den verdensberømte dj's forældre på plads, da Avicii blev hyldet i Stockholm
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/avicii-09062018.jpg
 Foto: All Over Press

Der var sorg - ikke kun i Sverige - men over hele verden, da det blev kendt, at den verdensberømte svenske dj, Avicii, var død fredag den 20. april i år.

Tim "Avicii" Bergling blev bare 28 år gammel.

Dagen efter meddelelsen om hans død blev der afholdt en spontan mindesceremoni med afspilning af hans musik og taler på Sergels Torg i det centrale Stockholm.

Han blev fundet død på et hotelværelse i Oman, og familien har tidligere meddelt, at han ville blive begravet ved en privat ceremoni kun overværet af de allernærmeste.

Men lørdag blev han hyldet ved en offentlig ceremoni i Stockholm hvor både hans mor, Anki Lidén, faderen Klas Bergling og hans 40-årige bror Anton Körberg deltog.

Det skete da en hest, der blev overdraget til den svenske "Beridna Högvakten", der kan sidestilles med Den Kongelige Livgarde, blev opkaldt efter Avicii og formelt overdraget til Högvakten i dag.

Hesten, der skal indgå i "Beridna Högvaktens" officielle og ceremonielle opgaver, blev navngivet "D'Avicii".

Det skyldes, at navnet - ifølge reglerne - skulle begynde med "d".

Navnet var fundet efter en afstemning og var en fin hyldest til den afdøde dj.

Det var det svenske folk, der havde været med til at bestemme, at hesten skulle døbes "D'Avicii".

Hans mor og resten af familien var tydeligt berørt efter ceremonien.

- Det var meget fint, sagde Anke Lidén ifølge expressen.se efter ceremonien.

I ugen efter Aviciis død, der berørte millioner af fans verden over, skrev Aviciis familie et åbent brev, hvor de uden at skrive det direkte lod forstå, at Avicii havde begået selvmord.
- Nu orkede han ikke længere. Han ville have fred, skrev familien blandt andet i brevet, der er gengivet i sin fulde længde herunder. - Vores elskede Tim var et søgende menneske, en skrøbelig kunstner-sjæl, som altid har tumlet med store eksistensielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist som rejste og arbejdede hårdt i et tempo, som førte til ekstrem voldsom stress. - Da han sluttede med at turnere, forsøgte han at finde en balance i livet for at have det godt og samtidig kunne gøre det han elskede mest i livet - at lave musik. - Han kæmpede meget med tanker om meningen med det hele, livet og lykke. - Nu orkede han ikke længere. - Han ville have fred. - Tim var ikke skabt til det maskineri, han havnede i. Han var en tyndhudet fyr, som elskede sine fans, men skyede rampelyset. - Tim, du vil være elsket og savnet for altid. - Den du var og din musik kommer til at bære mindet om dig videre. - Vi elsker dig, skriver familien.

Avicii brændte sit lys i begge ender

Aviciis tragiske død kom efter, at han i årevis havde kørt sig selv alt for hårdt, og en pause fra det hårde liv på dj-scenen hjalp tilsyneladende ikke på hans plagede sind. Avicii blev verdensberømt, da han udgav singlen 'Levels' i 2011 og har senere blandt andet udgivet hits som "Wake me Up" og "Hey Brother".
Men efter fem år på verdensscenen i et hæsblæsende tempo med flere hundrede optrædender om året lod han sig totalt udbrændt pensionere fra livescenen i 2016 på grund af helbredsproblemer. Han spillede sin sidste koncert den 28. august 2016 på Ibiza. Han kæmpede af flere omgange med alkoholmisbrug, og misbruget var så omfattende, at han tilbage i 2014 fik betændelse i bugspytkirtlen. Den alvorlige betændelsestilstand – der kan opstå som følge af massivt alkoholmisbrug – betød, at han samme år fik fjernet både galdeblære og blindtarm. Også Aviciis tjekkiske model-kæreste Tereza Kačerová har skrevet et afskedsbrev til det svenske dj-ikon.
Hun fortæller om sit liv med Avicii - om de ting, de ikke nåede, og hvordan de planlagde en fremtid sammen. - Hver gang jeg tænker på de ting, som vi ikke fik afsluttet, føler jeg fysisk smerte i mit hjerte. Vi fik aldrig afsluttet vores Harry Potter-maraton. Vi havde den sidste del til gode, men nu kommer du aldrig til at se mig bryde sammen, når Snape dør, skriver Tereza. De havde også planer om at udforske verden sammen. - Du nåede aldrig at vise mig Sverige om sommeren, og jeg nåede aldrig at vise dig 'mit' Sydamerika. Og jeg kommer aldrig til aflevere alt det tøj, jeg 'stjal' fra dig, skriver Tereza Kačerová . Til sidst kommer hun ind på sin store kærlighed til Tim 'Avicii' Bergling. - Det eneste, som var smukkere end dine hænder, var din sjæl. Mit hjerte gør så ondt, fordi jeg aldrig kommer til at kunne røre dig igen, aldrig høre din latter og aldrig kommer til at se dine hænder flettet sammen med mine som det første, når jeg slår øjnene op. Jeg kommer aldrig til at kysse din smukke mund igen, skriver Tereza Kačerová.

Sponsoreret indhold