Sådan begraves Avicii

Lige så udadvendt Avicii var i store dele af sin karriere, lige så privat bliver hans begravelse.

Lige så udadvendt Avicii var i store dele af sin karriere, lige så privat bliver hans begravelse.

Foto: All Over Press

 

Det er blot lidt over en måned siden, at den verdenskendte svenske dj, Tim 'Avicii' Bergling, blev fundet død på et hotelværelse i Oman.

Han blev kun 28 år efter at have brændt sit lys i begge ender i en hæsblæsende karriere fra 2011-2016.

Nu oplyser hans familie, hvordan han skal begraves.

Det sker gennem afdøde Aviciis pressekontakt i Sverige, Ebba Lindqvist.

- Begravelsen kommer kun til at ske i overværelse af de allernærmeste, meddeler Ebba Lindqvist.

Hun uddyber.

- Der er kommet mange forespørgsler om Tim Berglings begravelse. Familien oplyser, at kun de allernærmeste kommer til at deltage i begravelsen. Familien beder samtidig medierne om at respektere denne beslutning, skriver Ebba Lindqvist på familiens vegne i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at der ikke bliver givet yderligere kommentarer i forbindelse med den kommende begravelse af den store stjerne, der stedes til hvile i noget nær stilhed i kontrast til hans karriere som dj med hele verden som arbejdsplads og med flere hundrede koncerter om året.

Så hvor og hvornår begravelsen finder sted er uvist og om Avicii får et egentligt gravsted som fans af den afdøde stjerne kan besøge for at sige personligt farvel er også ukendt. 

Dagen efter sin, pludselige  død blev Avicii mindet ved en spontan mindeceremoni på Sergels Torg i Stockholm i sit hjemland.

Og stjerner verden over sørgede over hans død.

Fra begyndelsen var dødsårsagen årsag til spekulationer, men Omans politi forsikrede hurtigt, at der ikke var noget mistænkeligt ved dødsfaldet, og at de ikke mistænkte en forbrydelse.

En uges tid efter, skrev Tim 'Avicii' Berglings familie efter at have takket for den store støtte i forbindelse med dødsfaldet, hvad mange havde tænkt:

At Avicii havde taget sit eget liv.

- Vores elskede Tim var et søgende menneske, en skrøbelig kunstner-sjæl, som altid har tumlet med store eksistensielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist som rejste og arbejdede hårdt i et tempo, som førte til ekstrem voldsom stress.
 
- Da han sluttede med at turnere, forsøgte han at finde en balance i livet for at have det godt og samtidig kunne gøre det han elskede mest i livet - at lave musik.
 
- Han kæmpede meget med tanker om meningen med det hele, livet og lykke.
 
- Nu orkede han ikke længere.
 
- Han ville have fred.
 
- Tim var ikke skabt til det maskineri, han havnede i. Han var en tyndhudet fyr, som elskede sine fans, men skyede rampelyset.
 
- Tim, du vil være elsket og savnet for altid.
 
- Den du var og din musik kommer til at bære mindet om dig videre.
 
- Vi elsker dig, skrev familien.
 
Også hans kæreste har skrevet et rørende afskedsbrev, som du kan læse her.
 

Avicii brændte ud

 
Efter fem år på verdensscenen fra 2011-2016 i et hæsblæsende tempo med flere hundrede optrædender om året lod han sig totalt udbrændt pensionere fra livescenen i 2016 på grund af helbredsproblemer.
 
Han spillede sin sidste koncert den 28. august 2016 på Ibiza.
 
Han kæmpede af flere omgange med alkoholmisbrug, og misbruget var så omfattende, at han tilbage i 2014 fik betændelse i bugspytkirtlen.
 
Den alvorlige betændelsestilstand – der kan opstå som følge af massivt alkoholmisbrug – betød, at han samme år fik fjernet både galdeblære og blindtarm.
 
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close