Aviciis familie: Derfor døde Tim

Aviciis familie fortæller mellem linjerne, at den verdensberømte svenske dj tog sit eget liv.

Aviciis familie fortæller mellem linjerne, at den verdensberømte svenske dj tog sit eget liv.

Foto: All Over Press

 
 
Familien til den verdenskendte svenske dj, Tim 'Avicii' Bergling, går nu ud med nye oplysninger om den 28-årige svenskers pludselige død i sidste uge.
 
Fredag den 20. april blev han fundet død på sit hotelværelse i Oman.
 
 
Politiet i Oman har i flere omgange afvist, at andre personer var involveret i dødsfaldet og har ligeledes afvist, at der var sket en forbrydelse.
 
Men den egentlige dødsårsag har myndighederne ikke berettet om til medierne.
 
Men nu skriver Aviciis familie i et åbent brev om hans tilstand og om, hvorfor han døde.
 
 
Uden at sige det direkte, skriver de, hvad mange har tænkt - at den verdensberømte dj tog sit eget liv.
 
- Nu orkede han ikke længere. Han ville have fred, skriver familien blandt andet.
 
Brevet er udsendt af familien via Aviciis pressekontakt, Ebba Lindqvist.
 
- Vores elskede Tim var et søgende menneske, en skrøbelig kunstner-sjæl, som altid har tumlet med store eksistensielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist som rejste og arbejdede hårdt i et tempo, som førte til ekstrem voldsom stress.
 
- Da han sluttede med at turnere, forsøgte han at finde en balance i livet for at have det godt og samtidig kunne gøre det han elskede mest i livet - at lave musik.
 
- Han kæmpede meget med tanker om meningen med det hele, livet og lykke.
 
- Nu orkede han ikke længere.
 
- Han ville have fred.
 
- Tim var ikke skabt til det maskineri, han havnede i. Han var en tyndhudet fyr, som elskede sine fans, men skyede rampelyset.
 
- Tim, du vil være elsket og savnet for altid.
 
- Den du var og din musik kommer til at bære mindet om dig videre.
 
- Vi elsker dig, skriver familien.
 
Efter at have fløjet til Oman for at hente deres døde søn hjem takkede Aviciis forældre Anki Lidén og Klas Bergling for den støtte og kærlighed, som var strømmet imod dem, da den tragiske nyhed om den 28-årige svenskers død blev kendt.
 
- Vi er så taknemmelige over for alle, som elskede Tims musik og har gode minder knyttet til hans sange, skrev de i et åbent brev i mandags.
 
Avicii blev verdensberømt, da han udgav singlen 'Levels' i 2011 og har senere blandt andet udgivet hits som "Wake me Up" og "Hey Brother".
 
 
Men efter fem år på verdensscenen i et hæsblæsende tempo med flere hundrede optrædender om året lod han sig totalt udbrændt pensionere fra livescenen i 2016 på grund af helbredsproblemer.
 
Han spillede sin sidste koncert den 28. august 2016 på Ibiza.
 
Han kæmpede af flere omgange med alkoholmisbrug, og misbruget var så omfattende, at han tilbage i 2014 fik betændelse i bugspytkirtlen.
 
 
Den alvorlige betændelsestilstand – der kan opstå som følge af massivt alkoholmisbrug – betød, at han samme år fik fjernet både galdeblære og blindtarm.
 

Aviciis venner: Han drømte om comeback

 
Den tyske avis Bild kan ellers i dag fortælle, at Avicii planlagde et hemmeligt comeback til livescenen.
 
Flere af hans venner beretter nu efter hans død, at han drømte om at gøre comeback på den live-scene, som på det nærmeste var ved at tage livet af ham, da hans karriere var på det højeste, og han spillede flere hundrede jobs om året.
 
Bild skriver, at Avicci var booket til en comebackturné i år, men at han trak sig i sidste sekund.
 
Avisen var angiveligt mediepartner på comeback-projektet.
 
Ifølge Bild trak Avicii sig af frygt for at havne i en sump af forventninger, som han frygtede ikke at kunne indfri.
 
Turnéen skulle være offentliggjort i november sidste år, og der var allerede planlagt tre koncerter i Tyskland med Bild som medarrangør.
 
Aftalen om turnéen kom angiveligt i stand i oktober sidste år ved festivalen 'Amsterdam Dance Event' i forbindelse med premieren på dokumentaren 'Avicii: true stories'.
 
Men i november, kort før Bild var klar til at breake nyheden, blev projektet lagt på is.
 
Og i december meddelte Aviciis folk Bild, at turnéen var helt afblæst.
 
Tim 'Avicii' Bergling har tidligere fortalt, at han fik det så dårligt af at turnére, at han på et tidspunkt blev fuldstændig led og ked af musik.
 
I september 2017 sagde han i et intervew med musikmagasinet Rolling Stone, at han ikke engang orkede at gå til andres koncerter.
 
– Jeg er stadig traumatiseret. Men jeg er sikker på, at jeg kommer til at gå til koncerter igen. Jeg er begyndt at kunne lytte til musik igen og få noget af den glæde, jeg tidligere havde, tilbage, sagde Avicii.
 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close