Hollywood 2. maj 2018

Aviciis bror var blot ”få timer" fra at redde ham

Den svenske DJ Avicii blev fundet død på et hotelværelse i Oman for knap to uger siden. Nu afslører et medie, der har talt med kilder tæt på den tragiske sag, at Aviciis familie var bekymret for ham, og at broderen var på vej til hans hotelværelse i Oman – broderen befandt sig blot få timer derfra, da Avicii døde
Foto: All Over Press

Var den svenske dj Avicii blot få timer fra at blive reddet?

Det spørgsmål presser sig på, efter at det nu er kommet frem, at Aviciis bror var på vej mod hans hotelværelse i Oman blot få timer før, at Avicii døde – angiveligt efter at have taget sit eget liv.

Det skriver det amerikanske medie People, der har talt med kilder tæt på den tragiske sag.

Ifølge People var familien til Avicii – der bar det borgerlige navn Tim Bergling – bekymret for den 28-åriges helbreds- og sindstilstand i dagene op til hans alt for tidlige død.

(Foto: All Over Press)

Avicii kæmpede hårdt for at klare presset. Til sidst kunne han ikke mere. Foto: All Over

De havde talt i telefon med ham, og her blev familien så bekymret, at broderen valgte at flyve mod hovedstaden i Oman, Muscat, for at bringe den 28-årige hjem til Sverige.

Men desværre kom broderen ”få timer for sent”. Tim "Avicii" Bergling var død - da broderen ankom til hotelværelset i Muscat – angiveligt som følge af selvmord.

- Aviciis familie talte i telefon med ham tidligere på ugen og blev meget bekymret for hans mentale tilstand. Hans bror fløj til Oman for at hente ham hjem, men han ankom blot et par timer for sent, fortæller den unavngivne kilde til People.

Avicii blev fundet død på sit hotelværelse, blot 28 år.

Politiet har ikke ønsket at uddybe, hvad der ligger bag svenskerens død. Hans familie valgte dog selv for omkring en uge siden at løfte lidt af sløret for, hvorfor han døde.

Aviciis forældre blev bekymret for hans mentale tilstand, og hans bror valgte derfor at flyve til Oman for at hente ham hjem. Desværre kom broderen blot få timer for sent. Foto: All Over

I et åbent brev, som blev udsendt af familien via Aviciis pressekontakt, Ebba Lindqvist, fortæller familien, at Avicii ”ikke orkede mere”:

Vores elskede Tim var et søgende menneske, en skrøbelig kunstner-sjæl, som altid har tumlet med store eksistentielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist som rejste og arbejdede hårdt i et tempo, som førte til ekstrem voldsom stress.

- Da han sluttede med at turnere, forsøgte han at finde en balance i livet for at have det godt og samtidig kunne gøre det han elskede mest i livet - at lave musik.

- Han kæmpede meget med tanker om meningen med det hele, livet og lykke.

- Nu orkede han ikke længere.

- Han ville have fred.

- Tim var ikke skabt til det maskineri, han havnede i. Han var en tyndhudet fyr, som elskede sine fans, men skyede rampelyset.

- Tim, du vil være elsket og savnet for altid.

- Den du var og din musik kommer til at bære mindet om dig videre.

- Vi elsker dig, skrev familien.

Blot dagen før sin alt for tidlige død nød den svenske stjerne-dj Avicii drinks på en båd i det mellemøstlige land Oman.

Billedet af den 28-årige svenske dj blev taget torsdag den 19. april – altså dagen før hans alt for tidlige død –og viser ham iført hvid t-shirt, gule shorts – og med en drink i hånden.

Dagen efter blev han fundet død i Omans hovedstad Muscat i en alder af blot 28 år

Politiet har ikke ønsket at oplyse andet end at man ikke betragter dødsfaldet som mistænkeligt. Men alt peger altså i retning af, at han valgte at tage sit eget liv. 

Det er også kommet frem, at den 28-årige svensker ad flere omgange kæmpede med alkoholmisbrug, og at misbruget var så omfattende, at han tilbage i 2014 fik betændelse i bugspytkirtlen.

Den alvorlige betændelsestilstand – der kan opstå som følge af massivt alkoholmisbrug – betød, at han samme år fik fjernet både galdeblære og blindtarm.

Avicii med en drink i hånden dagen før sin død. Om der var alkohol i drinken, vides ikke. Foto: Privat

To år senere valgte Avicii at sætte sin tour-liv på pause for netop at fokusere på sit helbred. Han var på det tidspunkt blandt de allerstørste dj's i verden.

Han slog igennem, da han udgav singlen 'Levels' i 2011 og udgav senere hits som "Wake me Up" og "Hey Brother".

Men efter fem år på verdensscenen i et hæsblæsende tempo med flere hundrede optrædender om året lod han sig totalt udbrændt pensionere fra livescenen i 2016 på grund af helbredsproblemer.   Han spillede sin sidste koncert den 28. august 2016 på Ibiza.

I forrige uge var han så på ferie i det mellemøstlige land, og fredag den 20. aprilblev han fundet død. I dagene op til sin død valgte han flere gange at lade sig fotografere med fans, og på det sidste billede sidder han også omkranset af to personer.

Det er uvist, hvem de to personer på billedet er. Det er også uvist, om der er alkohol i den drink, som Avicii drak.

Avicii blev kendt over hele verden med sange som "Hey Brother" og "Wake me Up". Det var hans svenske venner, der for år tilbage tilskyndede Tim Bergman til at forfølge sine musikdrømme, fordi de kunne høre, at hans musik lød professionelt.

Avicii nåede to gange at blive nomineret til en af verdens mest prestigefulde musikpriser, den amerikanske Grammy.

Den første nominering var for hans samarbejde med David Guetta på sangen "Sunshine" i 2012. Allerede året efter blev han nomineret igen. Denne gang for sangen "Levels".

Aviciis pladeselskab afslørede få dage efter hans død, at Avicii havde et nyt album klar, da han døde. Det er ikke kommet frem, om albummet vil blive udgivet på et senere tidspunkt.

Herunder kan du se galleriet, der viser ét af de SIDSTE billeder af kendte, inden de døde:

Se galleriet: Her er ét af de SIDSTE billeder af kendte, inden de døde

Sponsoreret indhold