Hollywood30. april 2018

ABBA-ikon hylder Avicii

Björn Ulvaeus fra ABBA kalder afdøde Avicii 'hamrende begavet'
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/avicii-30042018.jpg
 Foto: All Over Press
Der var landesorg i Sverige og flere andre steder på kloden, da den svenske dj Tim 'Avicii' Bergling blev fundet død i Oman fredag den 20. april. Han blev kun 28 år. Han fik sit internationale gennembrud i 2011 med nummeret 'Levels', men allerede i 2016 lod han sig pensionere fra livescenen. Han spillede sin sidste livekoncert på Ibiza den 28. august 2016. Han var udbrændt og slidt op af det hårde liv med flere hundrede koncerter om året og alkohol i en mængde, så det påvirkede hans helbredstilstand. Hans alkoholmisbrug var så omfattende, at han tilbage i 2014 fik betændelse i bugspytkirtlen. Den alvorlige betændelsestilstand – der kan opstå som følge af massivt alkoholmisbrug – betød, at han samme år fik fjernet både galdeblære og blindtarm. Der er ikke meldt nogen nogen officiel dødsårsag ud, Men Tim Berglings familie skrev i sidste uge i et åbent brev så tydeligt som det kan siges uden at sige det direkte, at Avicii tog sit eget liv. - Vores elskede Tim var et søgende menneske, en skrøbelig kunstner-sjæl, som altid har tumlet med store eksistensielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist som rejste og arbejdede hårdt i et tempo, som førte til ekstrem voldsom stress. - Da han sluttede med at turnere, forsøgte han at finde en balance i livet for at have det godt og samtidig kunne gøre det han elskede mest i livet - at lave musik. - Han kæmpede meget med tanker om meningen med det hele, livet og lykke. - Nu orkede han ikke længere. - Han ville have fred, skrev familien. Efter sin død er Avicii blevet hyldet verden over, og nu er en af svensk musiks allerstørste navne, ABBA-ikonet Björn Ulvaeus på banen med ros til den elskede dj, der døde alt for tidligt.
Björn Ulvaeus og Benny Andersson har arbejdet sammen med Avicii om musik, selv om der var mere end 40 års aldersforskel på ABBA-sangmagerne der er henholdsvis 73 og 71 år og unge Avicii. I 2013 skrev trioen sammen signaturmelodien til Eurovision Song Contest, der i det år blev afviklet i Malmø.
https://imgix.seoghoer.dk/bjorn-ulvaeus-30042018.jpg

Björn Ulvaeus og de øvrige ABBA-medlemmer afslørede i weekenden, at de har indspillet to nye numre, som vi dog først får at høre i december. (Foto: All Over Press)

Det fælles sangprojekt 'We write the story' blev fremført ved finalen i Malmø, og Avicii var på plads i salen og modtog publikums hyldest og klapsalver. - Han var hamrende begavet, siger siger Björn Ulvaeus til den svenske Expressen. - Vi arbejdede sammen på afstand og sendte filer til hinanden. Vi nåede desværre aldrig at mødes ansigt til ansigt. Han havde så travlt, siger berättar Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus: - Avicii havde fat i millioner verden over

Han har fulgt med i mediernes historier efter Aviciis pludselige død, og ABBA-Björn er blevet rørt over den unge afdøde landsmands skæbne. - Det er et enormt pres at stå på scenen og være sprængfyldt med adrenalin. Jeg har selv turneret og kan levende forestille mig, at han levede et meget hårdt liv, siger Björn Ulvaeus til Expressen.
Først efter Aviciis død er Björn Ulvaeus, der sammen med ABBA er Sveriges største musikeksport nogensinde, blevet klar over, nøjagtig hvor stor en stjerne den unge dj var. - Jeg har læst om ham og har indset, at han har gjort et meget større indtryk, end jeg først var klar over. Det er tydeligt, at Avicii har fat i millioner af mennesker ude i verden. Han var virkelig stor. Det er et stort tab, siger Björn Ulvaeus. Han hylder også Aviciis musikforståelse. - Jeg har ikke hørt alt, hvad han har lavet, men man kan jo tydeligt høre, at han var hamrende begavet, siger Björn Ulvaeus til Expressen. Selv om ABBA var flittige og mere eller mindre altid havde en ny single på bedding, konstaterer Björn Ulvaeus, at Avicii arbejdede i et langt højere tempo. - Han var den første kunstner i Spotifygenerationen som slog igennem for alvor og blev rigtig stor. Han gjorde alting selv, og det må have betydet, at han var under et enormt pres. Jeg har tænkt på, om han på noget tidspunkt havde mulighed for og tillod sig at koble af, siger Björn Ulvaeus til Expressen.
Aviciis kæreste, den tjekkiske model, Tereza Kačerová, skrev i sidste uge et afskedsbrev til Avicii. Hun skrev blandt andet om alle de ting, de ikke nåede, fordi Tim 'Avicii' Bergling døde så pludseligt. - Hver gang jeg tænker på de ting, som vi ikke fik afsluttet, føler jeg fysisk smerte i mit hjerte. Vi fik aldrig afsluttet vores Harry Potter-maraton. Vi havde den sidste del til gode, men nu kommer du aldrig til at se mig bryde sammen, når Snape dør, skriver Tereza. De havde også planer om at udforske verden sammen. - Du nåede aldrig at vise mig Sverige om sommeren, og jeg nåede aldrig at vise dig 'mit' Sydamerika. Og jeg kommer aldrig til aflevere alt det tøj, jeg 'stjal' fra dig, skriver Tereza Kačerová . Til sidst kommer hun ind på sin store kærlighed til Tim 'Avicii' Bergling. - Det eneste, som var smukkere end dine hænder, var din sjæl. Mit hjerte gør så ondt, fordi jeg aldrig kommer til at kunne røre dig igen, aldrig høre din latter og aldrig kommer til at se dine hænder flettet sammen med mine som det første, når jeg slår øjnene op. Jeg kommer aldrig til at kysse din smukke mund igen, skriver Tereza Kačerová.

Sponsoreret indhold