Så mange penge var Avicii god for

Avicii kunne tjene 2,9 millioner kroner på et enkelt job bag dj-pulten.

Avicii kunne tjene 2,9 millioner kroner på et enkelt job bag dj-pulten.

Foto: All Over Press

 

Den svenske dj Tim "Avicii" Bergling, der døde for præcis fire uger siden i dag, rådede over en kæmpe formue, skriver den svenske avis Aftonbladet, der har gennemgået Aviciis formueforhold.

Ved sin død var han god for 287 millioner kroner i kontanter - dertil kommer ejendomsinvesteringer og en sjælden, dyr luksusbil.

Avicii, der kun blev 28 år, blev verdensberømt, da han udgav singlen 'Levels' i 2011 og har senere blandt andet udgivet hits som "Wake me Up" og "Hey Brother".

Siden gennembruddet i 2011, hvor han var 22 år, har han tjent millioner og atter millioner hvert eneste år.

Men helt fra begyndelsen af sin berømmelse, hvor pengene begyndte at rulle ind på kontoen i store regelmæssige bølger, synes Avicii, at han tjente for mange penge, og han begyndte tidligt i sin karriere at donere store summer til velgørende formål.

- Lige så snart, jeg begyndte at tjene penge, fornemmede jeg, at jeg ikke behøvede så mange penge, sagde Tim Berling til SVT i 2013 i dokumentarfilmen "Avicii - the documentary".

Og allerede i 2012 begyndte han rundhåndet at dele ud af sine indtægter.

Han var slet ikke i tvivl om, at han ikke skulle gemme alle sine penge væk til sig selv.

- Personligt og moralsk har jeg det sådan, at når man opnår en position i samfundet, at man tjener sådan en overflod af penge, som man ikke selv har brug for, så er det klogeste, mest menenskelige og for mig oplagte valg, at dele pengene med dem, der virkelig har brug for dem, sagde han i dokumentaren.

I 2012 gav han en million dollar til en organisation, der hjælper fattige amerikanere med at få mad på bordet.

I 2013 gav han 7,5 millioner kroner til sultende i Afrika.

Og i 2014 gik han sammen med Apple ind i en kampagne mod hiv og aids. Alene det sidste kvartal af 2014 kunne Avicii og Apple donere 125 millioner kroner yil kampen mod hiv og aids.

I 2014 brugte han også 'lidt' penge på sig selv.

Han købte en luksusvilla i Los Angeles med fem soveværelser og syv badeværelser, pool og smuk panoramaudsigt til en værdi af 97 millioner kroner.

I hjemlandet Sverige, som han sjældent havde tid til at besøge, da karrieren var på sit højeste, stod han som ejer af en lyseblå Ford Thunderbird fra 1965. Den luksuøse veteranbil havde en værdi af 360.000 kroner.

I sin storhedstid mellem 2011 og 2016 gav han flere hundrede koncerter om året, og han har tidligere udtalt til Evening Standard, at han på den tid foretog op mod 600 flyrejser om året.

Inden han lod sig pensionere efter en sidste koncert på partyøen Ibiza i august 2016, kunne han tjene 2,9 millioner kroner hver gang, han spillede op til dans et sted ude i verden.

Ifølge finansmagasinet Forbes tjente han mellem 2013 og 2015 411 millioner kroner - heraf alene 180 millioner kroner i 2014.

Avicii blev fundet død på et hotel i Oman fredag den 20. april.

Først var der tvivl om dødsårsagen, men en lille uge efter det pludselige og chokerende dødsfald skrev Aviciis familie i et åbent brev om hans tilstand og om, hvorfor han døde.

Uden at sige det direkte, skrev de, hvad mange havde tænkt - at den verdensberømte dj tog sit eget liv.
 
- Nu orkede han ikke længere. Han ville have fred, skriver familien blandt andet.
 
Brevet blev udsendt af familien via Aviciis pressekontakt, Ebba Lindqvist.
 
- Vores elskede Tim var et søgende menneske, en skrøbelig kunstner-sjæl, som altid har tumlet med store eksistensielle spørgsmål. En overpræsterende perfektionist som rejste og arbejdede hårdt i et tempo, som førte til ekstrem voldsom stress.
 
- Da han sluttede med at turnere, forsøgte han at finde en balance i livet for at have det godt og samtidig kunne gøre det han elskede mest i livet - at lave musik.
 
- Han kæmpede meget med tanker om meningen med det hele, livet og lykke.
 
- Nu orkede han ikke længere.
 
- Han ville have fred.
 
- Tim var ikke skabt til det maskineri, han havnede i. Han var en tyndhudet fyr, som elskede sine fans, men skyede rampelyset.
 
- Tim, du vil være elsket og savnet for altid.
 
- Den du var og din musik kommer til at bære mindet om dig videre.
 
- Vi elsker dig, skrev familien.
 
Også hans kæreste har skrevet et rørende afskedsbrev, som du kan læse her.
 

Avicii brændte ud

 
Efter fem år på verdensscenen fra 2011-2016 i et hæsblæsende tempo med flere hundrede optrædender om året lod han sig totalt udbrændt pensionere fra livescenen i 2016 på grund af helbredsproblemer.
 
Han spillede sin sidste koncert den 28. august 2016 på Ibiza.
 
Han kæmpede af flere omgange med alkoholmisbrug, og misbruget var så omfattende, at han tilbage i 2014 fik betændelse i bugspytkirtlen.
 
Den alvorlige betændelsestilstand – der kan opstå som følge af massivt alkoholmisbrug – betød, at han samme år fik fjernet både galdeblære og blindtarm.
 
Tim 'Avicii' Bergling har tidligere fortalt, at han fik det så dårligt af at turnére, at han på et tidspunkt blev fuldstændig led og ked af musik.
 
I september 2017 sagde han i et intervew med musikmagasinet Rolling Stone, at han ikke engang orkede at gå til andres koncerter.
 
– Jeg er stadig traumatiseret. Men jeg er sikker på, at jeg kommer til at gå til koncerter igen. Jeg er begyndt at kunne lytte til musik igen og få noget af den glæde, jeg tidligere havde, tilbage, sagde Avicii.
 
 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close