Stine Kronborg

Foto: All Over Press

På de australske scener kalder den dansende dansker sig Stina Sparx, men i Danmark er hun mest kendt ved sit fødenavn – Stine Kronborg ...

På de australske scener kalder den dansende dansker sig Stina Sparx, men i Danmark er hun mest kendt ved sit fødenavn – Stine Kronborg.

Stine har siden barns ben interesseret sig for dans. Blondinen er opvokset i Nakskov, hvor hun, efter egne udtalelser, ofte blev nævnt i den lokale avis for hendes enestående talenter i diverse dansekonkurrencer. Som 17-årig flyttede hun til København, hvor hun dansede pardans hos KAF. Her dansede hun side om side med kendte ansigter som Thomas Evers Poulsen og Mie Moltke, og Stine har siden hen både været cheerleader for FCK, danset på scenen med Infernal, og hun har en årgang også været fast koreograf for Medina.

Og det var også dansen, som skulle føre Stine til sit medieomfattede forhold til popsangeren René Dif.

- I foråret 2003 ringede Universal og skulle bruge dansere til finaleshowet på Stjerne For En Aften i Forum. De skulle danse for René Dif. På det tidspunkt sang jeg lidt sammen med Anne Linnets datter og - hold fast - også Maria Erwolter Haha.  Så vi satte et show sammen på 24 timer, og så var vi dansere for René og med på hans efterfølgende promotour i Spanien.  René og jeg blev dog først kærester i januar 2004, beskrev Stine Kronborg om forholdet til René på hendes blog i 2014.

Danserinden og sangeren havde et turbulent forhold, og kun 20 dage efter at parret var flyttet i hus sammen, valgte Stine Kronborg at flytte fra René. Parret var sammen i fire år.

- Jeg vil kalde ham en utilregnelig dramaqueen, som kunne vende på en tallerken hele tiden, fortalte Stine Kronborg til SE og HØR om ekskæresten efterfølgende.

I 2005 skiftede Stine danseskoene ud med en mikrofon, og hun var i tre år vært på The Voice sammen med Stine Ternstrøm. Efter tre mere stillesiddende år gik Stine tilbage til dansen, og denne gang på tv. I 2010 blev danserinden dommer i TV2’s danse/slanke-program ”De fede trin”. Derefter poppede den populære tv-darling op i både ”Fangerne på fortet”, ”Zulu Djævleræs” og ”Paradise Hotel”. Senest har hun deltaget i jungle programmet ”Jeg er en celebrity – få mig væk herfra”.

Sideløbende med tv begyndte Stine med en roterende sidebeskæftigelse, som skulle blive det, som blev hendes levevej; Poledance er blevet Stines trademark, og hun var med til at gøre den sensuelle træningsform populær i Danmark. I 2010 drog den blonde babe til Australien for at træne på verdens største poledance skole, Bobbi’s Pole Studio, for at få noget mere udfordring. Oplevelsen tog Stine med storm, og hun bor nu fast i Sydney i Australien.

Stine Kronborg
Stina Sparx
16. marts 1979
42 år
Sønnen Leo
René Dif
Koreograf, danser, sanger, stripper, poledancer, The Voice-vært, dommer i ”De Fede Trin”

Find din favorit kendis her:

Close