janni spies

Nyeste artikler om janni spies

Janni Spies er rigere end de fleste andre kvinder i Danmark og var i mange år kendt som ”Rejsedronningen”, som følge af hendes ægteskab med Simon Spies, der blev milliardær efter han stiftede Spies Rejser. I dag er hun kendt for sin jetset-tilværelse og en temmelig skandaløs skilsmisse fra erhvervsmanden Christian Kjær.

Men Janni blev ikke født med en sølvske i munden. Hun voksede op i en helt almindelig familie, hvor moren var hjemmegående og faren arbejdede som telemontør. Janni blev uddannet beklædningsdesigner, men allerede som 16 år mødte hun sit livs store kærlighed.

Hun havde fået lov at gå ud midt i 10. klasse, hvis hun vel og mærke kunne finde sig et arbejde på egen hånd - og det kunne den unge, initiativrige pige. Janni blev ansat som piccoline i Spies og det var her, at hendes romantiske skæbne blev beseglet.

- Jeg skulle en dag aflevere en telefax til et direktionsmøde. Det var der, Simon første gang fik øje på mig. Og jeg fik øje på ham. Det var ikke svært, for han sad der som direktør for enden af det lange bord, har Janni Spies fortalt Ekstra Bladet om sit første møde hele Danmarks rejsekonge.

Simon Spies – kendt for at være en dameners ven – spurgte nysgerrigt ind til den unge Janni og fra starten lagde han ikke skjul på sin fascination af hende.

Da Janni som 18-årig blev forfremmet til at sidde ved kassen i det store rejsebureau, gjorde Simon det også til kutyme, at han opsøgte hende blandt de 400 medarbejdere – bare så de kunne sludre lidt.

- Simon kom ofte ned til mig og snakkede, men jeg var slet ikke interesseret i ham. Jeg gik meget op i mit job, og jeg var slet ikke klar til et forhold med ham, lød det fra Janni til Ekstra Bladet.

Men Janni følte sig alligevel smigret over Simons tilnærmelser, manden var jo en charmerende og karismatisk milliardær, og over de næste par år gik de to fra at være arbejdskolleger til at være nære venner.

- Vi kom tæt på hinanden og havde en fantastisk kemi. Vi havde det så godt og sjovt sammen. Han var altid så sød og lyttende. Han brugte megen tid på mig, sagde hun senere til Ekstra Bladet.

Janni kunne efterhånden også mærke, at venskabet var ved at udvikle sig til noget mere, og da Simon Spies forfremmede den dengang 20-årige Janni til midlertidig rejsekassererske, var det en oplagt mulighed for at sende hende til Rom, hvor de kunne være alene.

Simon Spies havde en helt klar plan. Under en romantisk frokost på hotellet, hvor Spies' livlæge, der ellers altid fulgte ham, var gået, så de to var helt alene, friede Simon til Janni.

- Da han spurgte, om jeg ville gifte mig med ham, var jeg ikke et øjeblik i tvivl! Jeg kunne mærke, at jeg var klar, huskede Janni tilbage i Ekstra Bladet.

Aldersforskellen på 40 år var ikke et problem for den unge pige og den dengang 61-årige Simon Spies. Janni indrømmer i dag også blankt, at hun dengang var tiltrukket af mænd, der var ældre end hende selv.

- Da jeg var yngre, var jeg ung med en ældre sjæl. I dag er jeg en ældre med en ung sjæl. Jeg har fra en tidlig alder været meget moden på mange punkter og bevidst om, hvad jeg ville, og hvad der var rigtigt for mig, sagde hun til Ekstra Bladet.

Som følge af ægteskabet fik Janni sågar den 61-årige Simon til at droppe sine morgenbolledamer, som ellers primært bestod af firmaets piccoliner, men lykken varede kort.

Simon Spies havde leverkræft, og da han døde – blot et år inde i ægteskabet - efterlod han sin 21-årige enke med et rejseselskab og en formue på omtrent en halv milliard kroner.

- Det var en stor sorg for mig, som jeg ikke fik bearbejdet før meget senere. Jeg arvede hele Spies' koncernen, og der var så meget at tage stilling til og ansvar for. Alle havde en mening om, hvordan jeg skulle gøre tingene, men ingen gav mig lov til at sørge. Og det var en kæmpe sorg at blive enke som 21-årig, fortalte Janni til Ekstra Bladet.

Stik imod forventning besluttede den unge og relativt uerfarne Janni Spies at køre sin afdøde mands rejseselskab videre. Som hjælp ansatte hun sin halvbror, Leif Brodersen, som administrator for Spies rejser og hendes personlige formue på omtrent en halv milliard kroner.

Kort tid efter mødte hun Gunnar Hellstrøm, som hun dannede par med i en årrække. Da hun brød med Gunnar var hun i en kortvarig romance med ejendomsmægleren Jan Fog, indtil hun i 1988 blev gift med den 19 år ældre forretningsmand Christian Kjær.

Der opstod dog gnidninger mellem Jannis halvbror, og den nye ægtefælle, erhvervsmanden Christian Kjær.

Jannis mand overtog derfor rollen som rådgiver og advokat for Janni, og i 1992 måtte Leif Brodersen forlade Spies Koncernen - samtidig med, at Christian Kjær indtrådte i Spies-koncernen, hvor han også blev bestyrelsesformand i 1993.

Da Janni og Christian blev gift var Jannis formue på 737 mio. kroner, mens Christian Kjær havde 311 millioner kroner. Hver især fik særeje i tilfælde af skilsmisse, så de mange millioner ikke pludselig skiftede til de forkerte hænder.

Janni tilføjede Kjær til sit navn og hun og Christian fik to børn sammen - datteren Michala og sønnen Christopher. Familien havde en omgangskreds bestående af Danmarks absolutte elite, hvor kongeparret var også inkluderet. En lykkelig familie – på papiret.

Men efter 20 års ægteskab - i 2008 - flyttede Janni fra sin mand med begrundelsen, at hun havde ”et ønske om at opleve noget nyt.”

Parret afviste i første omgang skilsmisse, men tre måneder senere kom meddelelsen: Ægteskabet var forbi.

Skilsmissen gik på trods af det føromtalte særeje totalt i hårknude over de mange millioner, som hver part havde i sin formue.

Janni stævnede sin eksmand, fordi hun mente, at Christian Kjær havde udnyttet, at han både var hendes ægtemand og økonomiske rådgiver.

Da parret blev gift var Janni med en formue på 737 mio. kr. sin mand økonomisk overlegen - Christian Kjærs formue var på det tidspunkt kun på 311 mio. kr.

Men da parret år senere gik fra hinanden var rollerne byttet om - Christians formue var vokset betydeligt, mens Jannis var blevet væsentligt reduceret. Blandt andet fordi Christian gennem årene fik Janni til at betale millioner for at bo i sit eget hjem på Sandbjerggård.

Striden resulterede i, at de to tidligere ægtefæller i 2013 mødtes i en meget medieomtalt retssag, hvor Janni endte med at vinde. Retten besluttede, at Janni Spies skulle have 35 mio. kr. af Christian Kjær.

Siden har Janni ikke fundet en ny mand, men i 2012 ændrede hun sit navn, så hun igen hed Janni Spies. Hun fik inden retssagen mod eksmanden Christian Kjær konstateret hudcancer, men er nu blevet behandlet ad to omgange og skulle være rask igen.

Tidslinje:

Sponsoreret indhold