Kendte3. april 2021

Janni Spies trækker stikket: Den sky millionær

Den tidligere rejsedronning nyder anonymiteten, er kun involveret i et enkelt firma – og lever livet sammen med kæresten Roberto uden nysgerrige blikke
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/janni_7.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Da hun i 80’erne var på sit højeste, var hun Danmarks mest omtalte kvinde.

Ikke engang dronning Margrethe kunne konkurrere med Simon Spies’ udkårne – og alle kæmpede om de bedste historier om pigen fra Herlev, der vandt rejsekongens hjerte. Men i dag har Janni Spies valgt at forskanse sig bag hermetisk lukkede døre, som offentligheden kan drømme forgæves om at kigge ind gennem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_1_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Janni forsøger at holde sig væk fra opmærksomhed, men med kendte venner som bl.a. Dario Campeotto, 82, kan det være svært. (Foto: Dan Mariegaard)

At hun har succes med sit forehavende, slås fast ved en søgning på Google det seneste års tid.

Her figurerer Janni kun 50 gange, og langt de fleste er i forbindelse med datteren Michala eller eksmanden Christian Kjær.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_2_2.jpg
 (Foto: Alex Tran)

Ægteskabet med Christian Kjær, 77, endte med en bitter strid i retten, hvor Janni forlangte de 150.200.000 kroner tilbage, som hun havde investeret i ægteskabet. (Foto: Alex Tran)

Og det er en bevidst strategi.

Simons tunge arv

Efter at have været jetsetkvinden, der var garant for godt salg, fik hun nok og trak stikket.

– Jeg savner kollegerne, firmaet og ånden. Jeg var stolt af at være en del af det firma.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_4_2.jpg
 (Foto: John Jørgensen)

– Den tid, jeg havde med Simon, er en del af mig. Han lever i mig. Han kom til at betyde alt i de få, men gode år, vi fik sammen.
Han er den, der har haft den største indflydelse på mit liv, har Janni tidligere fortalt.
Her fra “århundredets bryllup” i 1983, hvor den blot 20-årige Herlev-pige Janni gik fra Brodersen til Spies. (Foto: John Jørgensen)

Det var et fantastisk firma, men jeg savner ikke opmærksomheden. Man bliver mæt. Jeg fik den meget tidligt og var meget alene med det.

Simon (Spies, red.) døde, og så arvede jeg jo også hele pressen, kan man sige, har Janni tidligere udtalt til det nu hedengangne ugeblad Tæt På.

Og selv om den purunge fru Spies måske så ud til at nyde det dengang, var det udelukkende facade.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_3_3.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Janni var med, da Dennis Knudsen, 57, inviterede til barnedåb.
En af hendes bedste venner er Dennis’ bror, Dion. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg ønskede det ikke selv og blev ikke spurgt. Simon skabte det hele selv, men jeg arvede det, og der er stor forskel.

De fleste, der har været udsat for så massiv pressedækning, vil nok kunne nikke genkendende til, at det har nogle omkostninger. Du har slet ikke noget privatliv, fortalte hun.

Det hele skrottet

Ud over at skulle håndtere mediedækningen skulle Janni også finde sig til rette i en forretningsverden, som hun ikke var født ind i.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_5_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Roberto-romancen
Efter to ægteskaber med først Simon Spies og siden Christian Kjær har Janni fundet kærligheden med brasilianeren Roberto, som hun har været sammen med i seks år nu.
Det er dog en kærlighed, der giver visse udfordringer, fordi Roberto kun må opholde sig her i landet i kortere perioder.
– Det er en rigtig stor udfordring. Vi bliver jo også nødt til at være voksne, ansvarlige og sige: Hvad kan det her bære, og hvad er der af muligheder?
De er jo ikke blevet større ... Tværtimod er der blevet strammet endnu mere, og vi ved ikke, hvad der sker, sagde Janni for fire år siden.
Til alt held ser kærligheden dog ud til at overvinde alle udfordringer. (Foto: Kaspar Wenstrup)

I dag har hun skrottet samtlige 24 bestyrelsesposter i forskellige firmaer, ligesom hun i sidste halvdel af 2017 lukkede de to firmaer, hun ejede alene.

Nu har hun kun en mindre andel af GameBoks ApS.

De mange byrder er altså blevet kastet af Jannis skuldre, så hun i dag kan nyde en anonym tilværelse uden den virak, der tidligere prægede hendes liv.

Sponsoreret indhold