Kendte10. februar 2021

Christian Kjær savner prins Henrik: Min bedste ven

– Næsten alle mine venner er døde, lyder det fra Parkinson-ramte Kjær
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kjaer_3.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Havde prins Henrik levet i dag, ville dronning Margrethe, 80, formentlig ikke have haft held til at fratage Christian Kjær, 77, alle hans titler og ordener. For prins Henrik var vild med Kjær.

Og kærligheden var gengældt fra Christian Kjær, der i DR-programmet “Christian Kjær – farvel og tak” om sit farvel til Danmark ikke sparer på de rosende ord, når han omtaler sin nu afdøde ven.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kjaer_6_1.jpg
 (Foto: Lars Horn)

Sammen med andre celebre herrer gik Christian Kjær og prins Henrik ofte på jagt sammen. (Foto: Lars Horn)

– Jeg synes, prinsen var fantastisk. Vi hyggede os. Vi havde det skægt. Det var jo ikke jagten, der var det afgørende. Det var samværet. Man skal ikke bare tale folk efter munden. Vi kunne give hinanden et eller andet, fortæller han tydeligt rørt, når han omtaler vennen Henrik.

Jagende kokke

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kjaer_2_2.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Højt humør var der altid masser af, når prins Henrik og Christian Kjær var i hinandens selskab. (Foto: Claus Poulsen)

At det var jagten, der var deres primære omdrejningspunkt, hersker der ingen tvivl om. Men de havde også andre fælles interesser.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kjaer_8_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Prins Henrik var selvfølgelig med, da Kjær fejrede sin 70-års fødselsdag på Sandbjerggaard – her med Mogens Christensen og Susan Astani. (Foto: Claus Poulsen)

– Vi elskede at lave mad sammen. Prinsen smed alle kokkene ud og sagde: “Nu skal jeg nok lave østers.” Og så lærte han os at lave østerssuppe, afslører Christian Kjær, der som Henriks ven har været med til et hav af fester i kongehuset.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kjaer_5_2.jpg
 (Foto: Ulla Aue)

Hvorfor gik du, Janni?
Christian Kjær har tilsyneladende ingen ide om, hvorfor Janni Spies, 58, ville skilles fra ham. Det afslører han med en munter bemærkning i programmet.
– Jeg ved ikke, hvorfor K2 gik fra mig. Det har jeg aldrig fået at vide. Men det er nok, fordi jeg er åndssvag. K1 og K2, det er dem, der har været koner. Det har jeg lært at kalde dem, fordi så skal jeg ikke nævne deres navne. (Foto: Ulla Aue)

Det endte dog brat, da prins Henrik døde, og at kongehuset var endegyldigt færdigt med Janni Spies’ eksmand, stod lysende klart, da Margrethe med et pennestrøg fjernede de eftertragtede titler og ordener.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kjaer_7_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Tavs om Michala
Selv om Christian Kjær er meget åben omkring sit forhold til kongehuset, sygdomme og andre personlige ting, så nævner han ikke datteren Michala, 31, med ét ord i programmet.
Som SE og HØR kunne afsløre i sidste uge, så har Michala valgt at fjerne hans efternavn, så hun i dag kun hedder Brylov ligesom sin mand, Patrick. (Foto: Mikael Rieck)

Nu er han ikke kun færdig på Amalienborgs bonede gulve. Han må også se i øjnene, at der bliver færre og færre venner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kjaer_3_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Susan passer på mig
77-årige Christian Kjær går til jævnlige tjek hjemme i Danmark, fordi han er blevet ramt af Parkinson.
– Jeg er jo blevet gammel. Jeg er et gammelt fjols for at sige det mildt. Min balance er ikke, som den skulle være. Jeg er faldet 6-8-10 gange. Ned ad trapper og sådan nogle ting, fortalte han i DR-programmet “Christian Kjær – farvel og tak”.
Han får dog masser af hjælp fra konen Susan Astani.
– Min kone er helt fantastisk. Hun passer på mig. (Foto: Thomas Laursen)

– Da prinsen døde, døde en af mine rigtig gode venner. Alle mine venner er næsten døde, bortset fra et par stykker, lyder det fra Kjær.

Sponsoreret indhold