Kendte24. maj 2021

Janni Spies' mange sorger: Alene i verden

Med broderen Leif Brodersens død i sidste uge har hun nu mistet begge forældre og begge sine søskende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/janni_8.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

De sidste 14 år har været fyldt med dødsfald i Jannis allernærmeste familie, hvilket har betydet, at hun nu er den eneste, der er tilbage fra hendes oprindelige familie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_3_5.jpg
 (Foto: Winnifred Eriksen)

Janni elskede sine forældre, som hun og Leif her spiller banko med på Herlev Kro. Fra venstre er det Lene Bille Larsen, Janni, Vinnie Düring, far Werner Isager, Leif Brodersen og mor Yvonne Isager. (Foto: Winnifred Eriksen)

3. marts 2007 døde hendes mor, Yvonne Isager, i en alder af 79 år efter lang tids sygdom, og Janni måtte indkassere sin første følelsesmæssige øretæve, men kunne gudskelov glæde sig over, at hun og hendes mor var blevet forenet efter stridigheder, der betød, at de ikke så hinanden i en periode.

Sorg i december

Juleaften 2011 kom Jannis næste store sorg, da hendes far, Werner, efter lang tids sygdom døde som 90-årig.

Min far døde juleaften. Jeg har sagt til mine børn, at de må finde sig i, at deres mor græder i disse dage, sagde hun til SE og HØR dengang.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_2_20.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

For fem år siden døde søsteren Winnie af kræft. Her er Winnie sammen med døtrene Anja og Kimmie samt papsønnen Oliver. (Foto: Lars H. Laursen)

Men Janni kunne ikke læne sig tilbage i vished om, at nu var de store familiemæssige sorger lagt bag hende. For 16. marts 2016 fik Janni nyheden om, at hendes storesøster Winnie var død af kræft i en alder af kun 66 år.

Tæt forhold til søskende

Janni, der i dag er 58 år, voksede op som familiens efternøler, og hun har aldrig lagt skjul på, hvor meget hendes ældre søskende betød for hende.

– Mine halvsøskende tog sig meget af mig, og vi har et tæt forhold, har Janni tidligere fortalt SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_4_6.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

– Jeg kan bekræfte, at Leif Brodersen er gået bort. Familien er meget berørt, og det er derfor, de håber, pressen respekterer deres behov for privatliv, siger Jannis pr-agent, Signe Lykke Jensen, til SE og HØR, i kølvandet på dødsfaldet, der selvfølgelig skabte dyb sorg hos Janni. (Foto: Lars H. Laursen)

Hun stolede så meget på sin storebror, at hun satte Leif til at styre Spies-koncernen, efter at hun arvede den fra Simon, men fratog ham tjansen, da hendes senere ægtemand, Christian Kjær, tilbød at gå ind og hjælpe med at styre den store virksomhed.

Og det var Leif, der støttede hende, når livet slog bagud med stor styrke, som når forældrene og søsteren døde. Så var det Leifs skulder, hun græd ud ved. Eneste problem var i en årrække, at Christian Kjær havde et anstrengt forhold til Jannis bror, som Christian var medvirkende til at få presset ud af Spies-koncernen.

Skyld i brud?

De bitre følelser mellem Christian og Leif Brodersen brød ud i lys lue, da Kjær sendte et brev til sin svoger.

– En skønne dag vil du måske være skyld i, at Janni og jeg går fra hinanden, skrev rigmanden blandt andet til Brodersen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_5_1.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

I dag er de “eneste” familiemedlemmer tilbage datteren Michala og sønnen Christopher. (Foto: Claus Poulsen)

Hvor alvorligt det stod til mellem Christian og Leif, gik først op for Janni langt senere, da hun og Christian var gået fra hinanden. Det kom frem under retssagen mellem hende og Christian Kjær, hvor hun krævede nogle af de mange millioner, hun havde betalt til ham, tilbage.

– Der er rigtig mange ting, der er gået op for mig, efter jeg er blevet skilt. Jeg er først blevet opmærksom på de breve efterfølgende. Men i 1992 kunne jeg mærke på Christian, at han syntes, min bror var håbløs. De havde ikke det bedste forhold. Og Leif ville ikke stille sig imellem mig og min mand, fortalte hun i vidneskranken.

Nu er ingen af dem længere i Jannis liv. Hun er blevet skilt fra Christian, og hendes søskende og forældre er døde.

Gudskelov har hun sine to børn, datteren Michala og sønnen Christopher.

Nær veninde døde også

Det er ikke kun i familien, men også i de nære relationer, at Janni har mistet de senere år.

I august 2017 måtte hun sige farvel til veninden gennem mere end 40 år, Lene Christensen, der døde i en alder af 68 efter længere tids sygdom.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/janni_1_4.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Da hjerteveninden Lene blev begravet, søgte Janni trøst hos broderen Leif, der nu selv er død i en alder af 73 år. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg er ked af, at Lene ikke er her mere. Rigtig ked af det. Det er en epoke, der er slut. Men det var sådan en smuk bisættelse, og præstens ord var så flotte. Det gør det lidt lettere. Og jeg ved, hun er et godt sted nu. Hun er hos sin mand, Jørgen, som hun har savnet i så mange år, sagde Janni efter begravelsen.

Sponsoreret indhold