Huxi Bach

Foto: All Over Press

Huxi Bach er et veletableret navn indenfor radio og TV, men har fatisk aldrig færdiggjort sin uddannelsen som journalist...

Fulde navn: Christian Bækgaard Bach
Alias: Huxi
Fødselsdato: 9. marts 1978
Kendt fra: ”Boogie”, P3, ”Den Løse Kanon”

Huxi Bach er et veletableret navn indenfor radio og TV. Men faktisk nåede den kække vært aldrig at færdiggøre uddannelsen som journalist. Han blev i stedet smidt ud. Alligevel brød den charmerende og hurtigsnakkende nordjyde igennem i ungdomsprogrammet ”Boogie” på DR 1, og blev senere en aldeles succesfuld P3-vært - blandt andet sammen med journalist Karen Thisted i programmet ”Den Løse Kanon”.

Christian Bækgaard Bach alias Huxi Bach har igennem 10 år været ansat i DR, hvor han startede som praktikant fra Danmarks Journalisthøjskole. Her gjorde han det så godt, at DR tilbød ham en kontrakt, som han skrev under på. Men han manglede stadig at færdiggøre det sidste af sin uddannelse.

- Jeg fik brev fra Journalisthøjskolen om, at jeg nu formelt set var afmeldt uddannelsen på grund af for meget fravær. Jeg smed brevet ud og tog på arbejde. Det betød ikke noget for mig at gennemføre uddannelsen, jeg lavede jo allerede det, jeg gerne ville, har Huxi Bach sagt til Lokalavisen Aarhus.

Som TV-tilrettelægger havde Huxi fingrene i kagedåsen på programmer som ”Hvornår var det nu det var”, ”Stjerne for en aften”, ”Vindhætterne” og ”Det Internationale Melodi Grand Prix”, inden han blev headhuntet til ungdomsprogrammet ”Boogie”. De ville gerne have Huxi som vært, og på den måde blev han pludselig et kendt ansigt.

”Boogie” var med inspiration fra MTV nyskabende i Danmark, og programmet skubbede til grænserne for, hvad man kunne tillade sig at vise på DR.

- Det regnede ind med klager over, at der blev sendt alt for mange bare bryster, og der blev talt alt for meget om sex. Forældrene har brokket sig for vildt. Men helt ærlig: Hvad hvis vi havde lavet sådan et velkommen hjem fra skole-program, som forældrene havde syntes var godt? Så havde vi fandeme fejlet i en sådan grad, at det var forbudt, fortalte Huxi Bach til magasinet Appetize i 2012.

Huxi har altid været lidt af en ballademager, selvom den trygge opvækst med kærlige forældre i Hasseris ved Aalborg ikke ligefrem lagde op til det. Det var for det meste også bare harmløse drengestreger og høje sjove lyde, der fik den helt unge Huxi sendt uden for døren eller på kontoret til samtale med folkeskolens rektor.

Spilopmageren hed egentlig Christian på papiret - kælenavnet Huxi stammer fra hans morfar, som gav Huxi navnet, inden han overhovedet var blevet født. Han var familiens første barnebarn, og skulle hedde noget specielt.

- Det gik så hurtigt, at mine forældre ikke kunne finde på noget bedre, så jeg hed Huxi, inden jeg blev født. Men navneloven er ikke så lempelig, så mine forældre blev nødt til at kalde mig Christian. Det er også et pænt navn, men jeg har aldrig heddet andet end Huxi, sagde han i 2012 til Søndagsavisen.

Efter succesen med ”Boogie” var Huxi Bach klar til nye udfordringer. Udover at fifle med andre TV-programmer, som det mere seriøse ”Clement Direkte”, ville han gerne lave radio på P3. Det fik han lov til i programmet ”Mondo”, men den store radiosucces kom først, da han i 2009 lavede programmet ”Den Løse Kanon” med den ældre men ligeså bramfri journalist Karen Thisted.

Huxi holder sine private kort tæt til kroppen, og da han i 2010 fortalte, at han havde fået sig en kæreste, ville han ikke ud med navnet på den heldige pige. Forholdet varede dog ikke, og han kastede sig i stedet over arbejdet.

Siden 2011 har han været freelancer som foredragsholder, radiovært på Radio24syv og med sine foreløbig to onemanshows ”Huxi's store kærlighed” og ”Hjælp”, er der nok at se til.

I det hele taget er Huxi en meget travl mand, og selvom der hverken er kæreste eller børn, der venter på ham, når han kommer hjem til sin ejerlejlighed på Vesterbro, så er han ikke nervøs.

- Jeg kan sagtens nå at få børn og kone eller bungee jumpe for den sags skyld. Jeg tror på, at jeg en dag får sparket benene væk under mig af den eneste ene, og at jeg ikke vil være i tvivl om, at det er det rigtige. Derfor bekymrer det mig ikke så meget, at der ikke er en fru Bach og tre børn. Men jeg har ikke lyst til at blive en gammelfar, og jeg vil rigtigt gerne have børn, inden jeg bliver 40. Det fylder bare ikke mere i min bevidsthed lige nu, end mit arbejde gør, sagde Huxi Bach til Alt For Damerne i 2014.

Tidslinje:
 

 • 2002: Starter som vært på ”Boogie”
   
 • 2007-2008: Vært på ”Mondo” på P3
   
 • 2009-2010: Vært på P3-programmet Den løse kanon sammen med journalist Karen Thisted. Programmet havde et gennemsnit på 456.000 lyttere hver dag og blev sendt sidste gang d. 17. december 2010.
   
 • 2010: Har sig en ukendt kæreste - Huxi Bach: Forelsket
   
 • 2010: Slår op med ukendt kæreste
   
 • 2012: Turnerer med one man showet ”Huxis store Kærlighed”
   
 • 2014: Turnerer med one man showet ”Hjælp” - Huxi Bach: Jeg vil gøre det selv
   
 • 2015: Skriver på nyt one man show

 

Find din favorit kendis her:

Close