Kendte26. marts 2020

Huxi om familien Manniche: - Kuk Kuk Klan

Huxi Bach deler verbale øretæver ud til Mai og Vibeke Manniche på Facebook
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipiccy-collage_9.jpg
 Birger Storm, Dan Mariegaard

42-årige Huxi Bach lægger ikke fingrene imellem, når han vender sit satiriske-blik mod familien Manniche.

Både Mai og Vibeke Manniche er de sidste par uger kommet med meget markante fornægtelser om coronavirussens spredning og alvorlighed. En holdning mange kritiserer dem for.

Og Huxi Bach ser sig bestemt ikke for fin til at stille sig op i flokken.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fe-78445.jpg
 (Foto: All Over Press)

Huxi Bach har ikke mange pæne ord at sige om familien Manniche. Foto: Aller Media

Komikeren erkender i sin video på Facebook, at han godt kan forstå, at mange er forvirret over denne situation, som vi befinder os i.

- Status pt. er, at vi alle er i vildrede, siger Huxi Bach i videoen.

Men den 42-årige nybagte far har ikke meget tilovers for Mai og Vibeke, som han ikke mener tager situationen alvorligt.

- Mai Manniche mener overhovedet ikke, der er nogen epidemi. Det vi alle sammen skal gøre, det er at gå udenfor og hygge os. Nyde solen.

Artiklen forsætter under videoen.

- Der er slet ikke nogen epidemi. Det er hysteri, det er pjat. Og alle dem der siger, at det er der, det er kommunister og diktatorer. Det er noget pjat, siger Huxi om Mai Manniches holdninger til coronavirus.

Huxi Bach har kastet sig ud i at sende et program til sine følgere på Facebook, og han sender i øjeblikket en ugentlig udgave af det lettere improviseret uge-program ”Status PT”.

Vibeke slipper ikke

Og han har bestemt ikke tænkt sig at stoppe med Mai Manniche. Den tidligere DR-vært har heller ikke meget tilovers for mor Vibeke, der dagligt lægger videoer op på sin Facebook-side, ligesom alle andre åbenbart gør i denne tid, hvis man har en holdning til noget.

I sidste uge fortalte en ledende overlæge, at han følte sig misbrugt af Mai Manniche og hendes mor Vibeke Manniche. Sidstnævnte har nemlig delt et LinkedIn-opslag fra ledende overlæge Ulf Hørlyk, som arbejder på akutafdelingen i Horsens. Han mener, at Vibeke Manniche angiveligt har taget det fuldstændig ud af kontekst.

- Lægekonsulent, foredragsholder og kursusudbyder. Og medejer af datterens smykkefirma Jewelscph eller som nogen kalder det – Kuk Kuk Klan, lyder det far Huxi Bach om Vibeke Manniches familie.

Mai: Det rabler for ham

Mai Manniche har set Huxi Bachs opslag på Facebook. I en mail skriver hun til SE og HØR:

- Det rabler jo fuldstændig for ham. Tænk sig at søge opmærksomhed på den måde. Det er horribel chikane og meget grove injurier mod min mor og mig. Han lyver groft og viderefører nogle forfærdelige løgne. Jeg har aldrig mødt ham, men han virker til at være et meget ubehageligt og ondskabsfuldt menneske.

- Jeg har slet ikke fantasi til, hvordan man som menneske sætter sig ned og finder på så mange løgne mod to kvinder. Han må desperat have brug for opmærksomhed. Er det fordi Huxi Bach hader kvinder?

- Et er sikkert, han er et meget ondskabsfuldt og sølle menneske. Intet af det han siger er sandt. Men han er åbenbart ikke klog nok til at forstå, hvad det er vi forsøger at sige, selv om vi forsøger at skære det ud i pap. Huxi Bach har åbenbart ikke evnerne til at sætte sig ind i fakta og det er selvfølgelig meget afslørende for hans evner, skriver Mai Manniche til SE og HØR.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mai_manniche_-_thomas_laursen.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Mai Manniche på den røde løber. Foto: Thomas Laursen

Familien Manniche har været under stor beskydning fra flere sider den seneste uge. Psoriasis-foreningen, som Mai Manniche var ambassadør for, valgte at droppe hende på grund af hendes udtalelser om coronavirus.

Men den seneste tids modvind praller af på smykkedesigneren.

- Heldigvis har jeg mest af alt modtaget meget stor opbakning og rigtig mange bakker os op. Men netop grundet meget aggressive og enfoldige mennesker som Huxi Bach, så er rigtig mange mennesker bange for at stå frem. Og jeg forstår dem godt, for det er godt nok hård kost at skulle forholde sig til så grove og injurierende indslag. Det er jo reelt et groft angreb på ytringsfriheden og virkelig skræmmende at opleve ondskabsfulde mennesker som Huxi Bach, lyder det fra Mai.

Hun ser stadigvæk sine egne og mor Vibekes indspark som meget vigtige:

- Som resten af befolkningen - nemlig at intet tyder på, at vi er på vej ind i en bragende epidemi - men at landet er bragt i knæ og regeringens indgreb helt ude af proportioner. Det er de proportioner vi har efterlyst og hvor vi jo bakkes op af rigtig mange eksperter. Jeg er meget stolt over, at vi har været med til at sætte en meget væsentlig debat i gang.

Opfordring fra Huxi

Huxi Bach kommer med en opfordring til sidst i sin video:

- Stoler jeg mest på den samlede læge-faglighed i sundhedssystemet her i Danmark, eller stoler jeg mest på en læge, der mest optræder på Facebook og har en lang række sager, kritiske sager og fyringer bag sig. Og som misbruger andre lægers opslag på sin Facebook?

- Det skal du spørge dig selv om og lige mærke efter, lyder opfordringen fra Huxi Bach.

Vibeke Manniche oplyser til SE og HØR, at hun alene har videregivet overlægens oplysninger om, at de på hans afdeling ikke har modtagegt en eneste corona-patient. Og angiveligt skulle samme overlæge har skrevet, at han skulle stå skoleret for sin ledelse til hende i en privatbesked på LinkIn.

Sponsoreret indhold