Kendte29. april 2020

Huxi Bach om Manniche-familien: Det er som at gå i et minefelt

I et interview med "Natholdets" Anders Breinholt fortæller vært og satiriker Huxi Bach om den corona-kendiskrig, der blev indledt mellem ham og Manniche-familien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipiccy-collage_9.jpg
 Birger Storm, Dan Mariegaard

Den store kendis-fejde mellem satiriker Huxi Bach, læge Vibeke Manniche og smykkedesigner Mai Manniche bliver ved med at kaste lidt nyt af sig.

Og den foreløbigt seneste af parterne, der har sat ord på opgøret, er den 42-årige radio- og tv-vært og satiriker Huxi Bach, der tirsdag aften medvirkede i "Natholdet" på Tv2.

I det ganske coronaprægede aftenprogram beværtet af Anders Breinholt sidder gæsterne - eller medværterne - i disse dage isoleret fra studiet i en dertil indrettet skurvogn. Og her var det i går Huxi, der løftede sløret for sine ophedede diskussioner med Manniche-klanen.

Først og fremmest beretter han om, hvordan det hele startede.

- Jeg sidder derhjemme og roder med mit ugentlige program, og så ser jeg denne Vibeke Manniche, som er læge... Ifølge de fleste. Og hun laver lidt det samme som jeg, hun har tegnet en lille baggrund og alt er godt, og så sidder hun og fortæller, at der slet ikke er noget at være bange for, der er ingen pandemi, og der er stort set ingen der bliver syge, og vi skal sådan set bare åbne samfundet og komme videre, og det har hun styr på, fortæller Huxi, før han indrømmer:

- Det muntrer jeg mig lidt over. Jeg driller lidt.

Huxi Bach fik i sit ugentlige facebook-program "Status PT" for en måned siden givet Vibeke og Mai øgenavnet "Kuk Kuk Klan", på baggrund af deres udtalelser om coronavirusset.

- Men så bliver datteren sur, smykkehandleren. Hvad ved hun om det her? spørger Anders Breinholt sin gæst i gårsdagens "Natholdet".

- Ja, det skal jeg lige love for. Jeg skal passe på med, at sige, hvad hun ved, men en af de ting hun lægger på facebook som bevis for, at hun og moderen har styr på tingene, er en video med en englænder. Og han tror blandt andet, at Hillary Clinton og den engelske dronning er reptilmennesker, beretter Huxi, før der bliver stille et øjeblik.

- Der kan jeg mærke, her er vi på usikker grund, og det pointerer jeg så også. Og så skal jeg love for . Så kom jeg bad standing hos familien Manniche. Altså voldsomt.

Den 36-årige smykkedesigner Mai Manniche var ganske rigtigt også hurtig til at svare igen i sin tid, og kaldte Huxi både "ondskabsfuld og utrolig dum", mens hun i samme omgang beskyldte ham for at være "kvindehader".

Efter at have nævnt en ganske omtalt sag mellem smykkedesgineren og "Familien fra Bryggens" Geggo, med en forlovelsesring som omdrejningspunkt, opfordrer Breinholt folk til at tænke sig om, hvis de vil gå i rette med familien Manniche på samme måde, som Huxi gjorde.

- Jeg vil bare lige sige, far med lempe, eller hvad man siger, lyder det fra værten, før Huxi erklærer sig enig:

- Det må man sige. Det er mineret land, med de to.

- Det er lidt ligesom Somalia, før alle landminerne blev fjernet, er vi ikke enige om det, lyder spørgsmålet tilbage fra Breinholt, der desuden kalder hele ordudvekslingen mellem Huxi og Manniche-familien for den største kendis-krig under coronaen.

- Jo jo, bestemt, altså jeg er jo blevet beskyldt for at være.. altså Hitler. Det jeg laver hver onsdag er det, som nazister bedrev i 30'erne i Tyskland, slutter Huxi.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/20190813_dm_once_upon_a_time_in_hollywood_043.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Mai sammen med mor Vibeke til premiere (Foto: Dan Mariegaard)

Så sent som for et par uger siden var smykkedesigneren igen ude på sin blog og skyde med skarpt mod en række danske kendisser, som hun mente var både uintelligente og besatte af hende - her var Huxi Bach igen blandt dem, der blev nævnt.

"Huxi Bach – ja hvem er han egentlig? For nogle år siden var jeg til et af hans shows og gik derfra i rigtig dårligt humør – i guder for en oplevelse. Fra start til slut svinede han andre mennesker til – men ikke på en sjov måde, alene på en ondskabsfuld og nedladende facon. En dygtig komiker formår at lave sjov med kærlighed, det formår Huxi Bach på ingen måde. Jeg lovede mig selv at jeg aldrig ville se noget med ham igen, det var ren negativ energi han udsendte. Jeg har så ikke set ham i mange år, og troede egentlig han – heldigvis – havde forladt faget. Det fandt jeg så ud af, at han ikke har," skrev hun i et indlæg på bloggen.

Sponsoreret indhold