Emmelie de Forest

Foto: All Over Press

Alfepigen der bragte Danmark sejr, da hun i 2013 vandt Eurovision Song Contest med fløjtesangen ”Only Teardrops” ...

Fulde navn: Emmelie Charlotte-Victoria de Forest

Fødselsdato: 28. februar 1993

Familie: Marianna Gudnitz (mor), Ingvar de Forest (far), Daniel Victor de Forest (storebror)

Partner: Jacob Glæsner

Kendt fra: Melodi Grand Prix 2013, Eurovision Song Contest 2013, sanger, "Vild med dans"

Alfepigen der bragte Danmark sejr. Sådan blev Emmelie de Forest beskrevet, da hun i 2013 vandt Eurovision Song Contest med fløjtesangen ”Only Teardrops”.

Men det var ikke den eneste sejr, Emmelie de Forest fik i 2013. Samme år vandt hun nemlig den 22 år ældre Jakob Schack Glæsners’ hjerte, som hun i dag danner par med. Jakob Schack Glæsner er selv musiker, og de to talentfulde trubadurer fandt hinanden, da Jakob arbejdede sammen med Emmelie de Forest på pladen Rainmaker, som udkom i 2014.

Emmelie de Forest har altid følt musikken flyde i årerne, og allerede som ni-årig begyndte hun at træne stemmebåndet i både kirke- og gospelkor. Den spæde karriere begyndte, da Emmelie de Forest fyldte 14 år, hvor hun med med den skotske musiker Fraser Neill turnerede i fire år på festivaler og spillesteder. Som 18-årig blev Emmelie de Forest optaget på den anerkendte Katrine Sadolins Complete Vocal Institute for sangere, hvilket betød, at sangeren rykkede sine bare fødder fra landlige Mariager til storbyen København.

Emmelie de Forest vandt det danske Melodi Grand Prix den 26. januar 2013. Under Melodi Grand Prix’et fortalte hun, at hun eftersigende skulle være tipoldebarn af den berømte britiske dronning Victoria, hvilket blev en stor del af sangerens pr-kampagne i forbindelse med Melodi Grand Prix’et. Dog skabte disse oplysninger megen tvivl, og DR har heller ikke kunnet verificere hendes slægtshistorie efterfølgende.

Den 18. maj 2013 er en dato danskerne sjældent vil glemme. Emmelie de Forest tog Danmark til den europæiske stjernehimmel, da hun vandt Eurovision Song Contest med hele 281 point - hvilket er det højeste pointtal til en dansk sejrsang nogensinde. Emmelie er den tredje dansker, som har vundet Eurovision Song Contest. Vinderne før hende var Bdr. Olsen i 2000 med ”Fly on the wings of love” og før det Grethe og Jørgen Ingmann med ”Dansevise” i 1963.

I sommeren 2018 kom det frem, at Emmelie de Forest skal være med i den 15. sæson af det populære TV2-program "Vild med dans"

- Jeg tror virkelig, det bliver en udfordring for mig. Jeg har aldrig rigtig danset før. Det tror folk, fordi jeg synger og laver musik. Men jeg danser aldrig normalt selv, og det er en af grundene til, at jeg har sagt ja: Jeg vil gerne lære det, fortalte sangerinden og sangskriveren til TV2 i forbindelse med afsløringen.

Tidslinje:

 

Find din favorit kendis her:

Close