Dicte

Foto: All Over Press

Født Benedicte Westergaard Madsen, men med en guitar forvandler hun sig til Danmarks sensuelle kanariefugl under aliaset Dicte ...

Hun er født med navnet Benedicte Westergaard Madsen, men med en guitar over skulderen forvandler hun sig til Danmarks sensuelle kanariefugl under aliaset Dicte.

Udover at være kendt for sin smukke stemme, så er Dicte også kendt for sit rock and roll-forhold med D-A-D trommeslageren Laust Sonne. Parret fandt hinanden i 00’erne, og sammen fik de sønnen Sixten og datteren Ava. Parret virkede som det perfekte musikalske par, men pludseligt ramte deres forhold hele landets overskrifter. Kort efter fødslen af Ava i 2009 meddelte Laust, at han havde fundet en anden kvinde, og Dicte sad alene tilbage med to børn.

- Jeg har tænkt mig at blive klogere af det, der er sket. Altså, det tror da fanden, at man skal gå igennem den værste krise i ens liv, hvis man ikke er blevet klogere i sidste ende - lige meget hvem der så har taget beslutningen, har Dicte engang udtalt til Alt for damerne.

Siden fandt Dicte sammen med filminstruktøren Kasper Wedendahl, som hun mødte en smuk sommerdag i 2010 i Tisvilde. Ligesom Dicte har Kasper to børn fra et tidligere ægteskab med Eva Kruse, der er CEO for Danish Fashion Institute, indtil de i 2004 blev skilt. Nu er Kasper manden i Dictes liv.

- Derfor er der perioder, hvor vi ikke ses hver dag, men netop det, at vi begge har nogle skæve arbejdstider, betyder, at vi forstår hinandens liv. Så bliver man god til at prioritere - og vælge, at man nogle gange lige kan sidde og snakke over et glas vin klokken 24, fordi det er der tid til, fortalte Dicte i 2010 til Billedbladet.dk.

Dicte startede sin spæde fuglekvidder i 1983, hvor hun begyndte at optræde med egne sange og numre fra Janis Joplins repertoire. Før hun fløj solo spillede Dicte med i flere forskellige bands. Først var sangerinden medlem af et band fra Viborg ved navn ”Farandola”. Bandet var sammen i et par år, men i 1987 flyttede sangsjælen til Århus, hvor hun spillede lidt for sig selv, indtil hun i 1989 dannede gruppen ”Her Personal Pain”, der kort tid efter dannelsen stillede op i og vandt talentkonkurrencen ”Vi har scenen – har I musikken”. Gruppen blev dog allerede opløst i 1993, hvorpå Dicte spredte signe egne vinger.

Sangfuglens første soloalbum udkom i 1994. På sidelinjen havde Dicte også eksperimenteret med film og teater, blandt andet havde hun hovedrollen i filmen ”Smukke dreng”, som hun blev nomineret til en Bodil for. Derudover har sangerinden lavet en lang række musik til teaterforestillinger.

En stor overraskelse kom, da Dicte i 2010 sagde ja til at medvirke i Vild med dans på TV 2. Hun var en populær svane i det rytmiske program, men efter sjette afsnit blev Dicte stemt ud. Den virkelige genfødsel af sangerinden skete dog først, da hun deltog i succesprogrammet ”Toppen af poppen”. Sangerinden sad til bords med Sanne Salomonsen, Johnson, Mads Langer, Peter Belli, Nabiha og Kasper Winding, som sammen nyfortolkede de danske kunstnerens individuelle sange.

Benedicte Westergaard Madsen
Dicte
9. september 1966
55 år
Sixten(søn - 2003), Ava (datter - 2009)
Christian Finnerup
Kasper Wedendahl
Claus Hempler
Laust Sonne
Musik (Sanger og sangskriver)

Find din favorit kendis her:

Close