Nyheder 25. oktober 2016

Dramatisk "Dicte"-slutning: - Gud fri mig vel, jeg slår ham jo ihjel

Mandag aften blev sidste afsnit af TV 2-serien “Dicte” sendt – og det blev et hæsblæsende et af slagsen. Nu fortæller Iben Hjejle, der spiller hovedrollen, hvordan det var at skulle myrde én i det sidste afsnit
Foto: TV 2

Mandag efter mandag har tusindvis af danskere siddet klistret til TV-skærmen for at følge Dicte Svendsen og hendes kamp for at opklare forbrydelser i Aarhus.

I går aftes var ingen undtagelse – men de fleste ”Dicte”-fans blev muligvis en smule chokerede over afsnittet, der var det sidste for denne gang.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For selv om kriminal-reporteren gennem hele sin karriere har balanceret på kanten af loven, trådte hun for første gang helt over grænsen i går aftes.

Dicte endte nemlig med at blive en kynisk og koldblodig morder, da hun smed sin halvsøsters ekstremt voldelige ekskæreste ud fra en bygning.

Politiet havde ikke kunnet finde beviser nok mod ham – og det fik altså kriminal-reporteren til at tage sagen i egen hånd.

Iben Hjejle, der har spillet rollen som Dicte i den populære TV 2-serie, fortæller til TV 2, at hun ikke havde tænkt meget over den dramatiske afslutning, før at den skulle indspilles:

- Da vi skulle lave den sidste scene, tænkte jeg "Gud fri mig vel, jeg slår ham jo ihjel med vilje", når det står på skrift, virkede det mere plausibelt, da vi nåede til den scene, så var det meget voldsomt at skulle skubbe en kollega ud fra den etage, fortæller Iben Hjejle til TV 2 og tilføjer, at hun synes, det var en forståelig udvikling og reaktion for hendes karakter:

I det her fiktive univers og på den her måde, der havde jeg det simpelthen sådan, at dét havde han også selv bedt om, så kan han også bare opfører sig ordentligt, som min mor ville have sagt det, siger hun videre til TV 2.

Du kan se et galleri med skuespillerne fra "Dicte" herunder:

Dictes tredje sæson

Sponsoreret indhold