Nyheder 11. januar 2017

Nu tager Ditte Ylva til Afrika

Fredag drager skuespilleren Ditte Ylva Olsen af sted for at bestige Afrikas højeste bjerg i en god sags tjeneste.
Foto: Thomas Laursen

Hun er en sprælsk pige med mod på meget mere end skuespil, og fredag drager Ditte Ylva Olsen afsted for at bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro.

- Hvert år mister 55 børn livet på grund af en ulykke. 150.000 ender på skadestuen, nogle med lange hospitalsindlæggelser og varige men.

- Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn. Så da jeg blev spurgt, om jeg ville bestige Kilimanjaro for Børneulykkesfonden, sagde jeg straks ja, forklarer Ditte Ylva, som med projektet er med til at sætte fokus på børn og ulykker.

Udover den kendte skuespiller skal blandt andre Joey Moe, Charlotte Bircow og Pia Allerslev med på turen til Tanzania og det 5.885 meter høje bjerg.

Ditte Ylva forklarer.

- Børneulykkesfondens arbejde handler ikke om, at børn skal pakkes ind for at undgå ulykker.

- De skal snarere “klædes på”, og så ud at bruge deres krop, så de lærer sig selv og deres omgivelser at kende, og kan deltage aktivt og sikkert i livet, siger skuespilleren om velgørenhedsturen, der bliver kaldt Climb for Charity.

Ud over selve turen er formålet nemlig også at samle penge ind til Børneulykkesfonden.

På turen skal deltagerne gennemføre mange forskellige typer af terræn med alt lige fra regnskov til store gletsjere og iltfattig luft.

Derfor har deltagerne gennemgået et ambitiøst træningsprogram, så de har kræfterne til at stå imod turens mange udfordringer.

- Midlerne fra Climb for Charity går bl.a. til Børneulykkesfondens nyeste projekt Legeheltene, der fokuserer på at styrke indlagte børns motorik og sociale kompetencer gennem leg og bevægelse.

Børneulykkesfondens generalsekretær Henriette Madsen, som selv er en af deltagerne på Kilimanjaro-holdet, er meget taknemmelig over initiativet bag Climb for Charity:

- Når børn er indlagt i længere tid kan det desværre gå ud over deres motoriske evner, fordi de ikke får bevæget sig nok.

- Målet med Legeheltene er derfor at igangsætte aktiviteter med leg og bevægelse, som får børnene op af sengen og ud af hospitalsstuen.

- Vi er derfor utroligt taknemmelige over, at deltagerne i Climb for Charity har lyst og overskud til at samle midler ind til projektet, siger hun.

Sponsoreret indhold