Cecilie Frøkjær

Foto: All Over Press

Cecilie Frøkjær har fire gange vundet prisen som årets kvindelige TV-vært...

Fulde navn: Anne Cecilie Frøkjær-Jensen

Alias: Cecilie Frøkjær

Fødselsdato: 12. maj 1968

Familie: Søn: Mikkel (f. maj 2001), Datter: Sara f. (14.  april 2004)

Scoringer: Lars Daneskov (eksmand), Peter Mogensen, Michael Robak

Partner:

Kendt fra: TV (Go Morgen Danmark, Go Aften Danmark, TV 2)

 

Cecilie Frøkjær har fire gange vundet prisen som årets kvindelige TV-vært og har i over 15 år været en af frontkvinderne på TV 2, indtil hun i 2014 trak sig – i hvert fald delvist - fra skærmen for at forfølge nye muligheder.

Smukke Cecilie Frøkjær er uddannet journalist, og voksede op i Slagelse med en mor, der var lærer, og en far, der var gymnasielærer.

Cecilie gik på Danmarks Journalisthøjskole og var i praktik på TV 2s regionalstation TV/Midt-Vest. I 1997 blev hun uddannet og det var på samme tid, som hun skrev den afsluttende retorik-hovedopgave på Journalisthøjskolen, at hun begyndte at lave morgen-TV.

Hun fik nemlig nys om, at der var et nyt morgenprogram med den erfarne Michael Meyerheim som vært – og der blev ledt efter en kvindelig medvært.

Cecilie ringede til Michael Meyerheim, som høfligt afviste den håbefulde Cecilie. Der var allerede to oplagte kandidater, som stod på spring.

- Meen, du ville alligevel ikke skuffe den unge pige helt, så til sidst bad du mig om at sende et bånd ind, sagde Cecilie Frøkjær i Berlingske til Michael Meyerheim.

Båndet, som Cecilie Frøkjær sendte ind, kom dog længe til at ligge i bagagerummet af tv-direktør Jørgen Koldbæks bil, fordi han troede, at det var noget reklame fra tøjkæden Frøkjær.

Men til sidst så de to herrer dog båndet, kaldte Frk. Frøkjær ind til casting – og hun fik jobbet foran snuden på konkurrenterne.

- Det program blev min skæbne, grinede Cecilie Frøkjær i Berlingske.

Og mandag den 2. december 1996 kl. 06:30 sendte TV 2 for første gang deres nye morgenprogram ”Go' Morgen Danmark” med Michael Meyerheim og Cecilie Frøkjær som det morgenfriske værtspar.

Cecilie blev på programmet helt op til 2009, hvor hun stoppede som morgenvært på ”Go' Morgen Danmark” – med den begrundelse, at hun ville prioritere sine børn.

Men blot et år senere var Cecilie allerede at finde på skærmen igen som vært på ”Go' aften Danmark”. Den stilling blev hun i indtil 2014.

Privat var Cecilie Frøkjær gift i syv år med radiovært Lars Daneskov - et ægteskab, som af mange i mediebranchen blev betragtet som et af de lykkelige af slagsen – men i 2008 gik parret hver til sit.

- Jeg har ikke lyst til at komme nærmere ind på omstændighederne, men der er ikke nogen af os, der har fundet en anden, sagde Cecilie Frøkjær dengang til Ekstra Bladet.

Cecilie blev boende med parrets fælles børn, mens Lars flyttede ud af parrets fælles lejlighed på Frederiksberg.

- Uden at gå i detaljer kan jeg sige, at Cecilie bliver i lejligheden, og jeg flytter - og det hele er meget udramatisk, sagde Lars Daneskov til Ekstra Bladet.

De manglende detaljer er meget sigende for alt, hvad der igennem tiderne er blevet skrevet om TV-skønhedens privatliv. Det er nemlig noget hun generelt holder kortene meget tæt til kroppen omkring, i forhold til pressen.

Frøkjær/Daneskov-parret mødte hinanden igennem deres fælles arbejdsplads TV 2. De var kærester i ti år og gift i syv, og nåede at få børnene Mikkel og Sara sammen. Lars havde derudover børnene Thomas og Ida fra et tidligere ægteskab.

Men den kønne, blonde Frk. Frøkjær nåede kun at være ledig på markedet i et halvt år, før der igen var en mand i hendes liv.

Cecilie Frøkjærs nye kæreste var Michael Robak, der dengang arbejdede som redaktør på TV2's kriminalmagasin "Station 2".

Romancen mellem Robak og Frøkjær varede dog ikke mere end nogle måneder, men blussede så op igen – fire år senere - til kollega Jes Dorphs bryllup i 2013, hvor Frøkjær kyssede offentligt på Michael Robak. Og i dag danner de par sammen.

I 2014 havde Cecilie Frøkjær sin sidste tjans som vært på ”Go’ aften Danmark”. I stedet kastede hun sig over en lang række andre værtsopgaver på TV2, heriblandt ” Danmarks dejligste slotshoteller”, ”Knæk Cancer Live” og årskavalkaden.

Hun har blandt andet også arbejdet på en bog om Matador-forfatteren, Lise Nørgaard.

– I 18 år har mit arbejdsliv været sådan, at hver gang jeg er mødt på arbejde, skulle jeg ende med at udkomme. Jeg er jo altid endt på skærmen på mine arbejdsdage. Det kan man også sagtens, men det føltes pludselig som en dejlig, dejlig pause at stå derhjemme i grimme joggingbukser og skrive i ti timer. I princippet knoklede jeg, som jeg plejede, men det var i mit eget loop, og der var ingen, der skulle sminke mig, og ingen, der skulle sætte mit hår, og jeg performede ned i en computer i stedet for ind i et kamera med en rød lampe, sagde Cecilie Frøkjær i 2014 til Femina om hendes nye arbejdsliv.

 

Tidslinje:

Find din favorit kendis her:

Close