Kendte 19. februar 2021

Cecilie Frøkjær: Der er ikke EN celle i min krop, der har trang til det

Tv-vært Cecilie Frøkjær føler på ingen måde for at blande sig i debatten om #metoo på danske mediearbejdspladser
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I år kan hun fejre 25-års jubilæum som tv-værtinde.

Og selv mener 52-årige Cecilie Frøkjær ikke, at det er hendes opgave at blande sig i debatten. Heller ikke når det kommer til et særligt emne, der har fyldt en del gennem det seneste år, og som faktisk handler en del om hendes egen mangeårige arbejdsplads.

Nemlig krænkelseskulturen på TV 2.

Det fortæller hun i et interview med ALT.dk.

Til at starte med understreger hun, at hun ikke fra starten havde sin gang på ”moderskibet”, og altså blandt andet derfor ikke kan vise, hvordan forholdene har været på Kvægtorvet i Odense, hvor TV 2 har og havde til huse.

Frøkjær fortæller videre, at hun har drøftet #metoo-bølgen med sin datter på 16 år. Og at hun i det hele taget anerkender vigtigheden i, at vi tager diskussionen.

Dårlig til hård tone

Der er bare ikke en eneste del af hendes selv, som har lyst til at deltage i den.

- Jeg er for tyndhudet. Simpelthen. Jeg har en kæmpe respekt for dem, der indgår i samfundsdebatten og er med til at flytte tingene, men jeg har det svært med at gøre det selv (...) Jeg har altid holdt mig fra alle former for offentlig debat. Jeg skriver ikke indlæg og kronikker, jeg har ikke engang en facebookprofil, for jeg er virkelig dårlig til hård tone, fortæller den erfarne studievært, som derefter kalder sig selv for udpræget konsensussøgende.

- Jeg søger samtalen og forståelsen, både privat og arbejdsmæssigt. Der er ikke EN celle i min krop, der har trang til at tage en debat offentligt og battle og blive skældt ud. Det går simpelthen for meget i blodet på mig på den forkerte måde, siger hun.

Foto: Peter Grosen

Frøkjær og Dorph til sidstnævntes runde fødselsdag forrige sommer (Foto: Peter Grosen)

Jes Fjernet fra skærmen

Lige omkring årsskiftet resulterede en intern undersøgelse på TV 2 i blandt andre studievært Jes Dorph-Petersens afgang. Han har ligesom Cecilie Frøkjær siddet i værtsstolen i talrige år, men efter to tidligere praktikanters beretninger om krænkelser i privat regi i henholdsvis 2001 og 2003, blev han altså fyret.

- Sagsforløbet og konklusionen ryster og skuffer mig voldsomt. Jeg har siden midten af november været igennem en uværdig, ensidig og uretfærdig proces, hvor TV 2 og advokatfirmaet bag undersøgelsen efter min opfattelse fra starten har betragtet mig som skyldig og derfor dømt mig på forhånd, skrev han på facebook om afskedigelsen.

Sponsoreret indhold