Kendte8. marts 2021

Anders Lund Madsen indrømmer: - Jeg ejer ikke et spejl

Det er virkelig en stor frihed ikke at have det, fortæller han Cecilie Frøkjær i Charlie-programmet ”Deja-vu”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/alm.jpg
 Foto: Kaspar Wenstrup

57-årige Anders Lund Madsen har en imponerende karriere bag sig.

Med tv-optrædener der strækker sig over næsten 25 år, et forfatterskab og en foredragsvirksomhed, som skrivende journalist og sågar endda en årrække som cirkusdirektør.

Og den skægge far til syv har da måske også netop afsløret hemmeligheden bag de ekstra timer i døgnet?

Han fortæller nemlig i ”Deja-Vu med Frøkjær”, at han bruger absolut ingen tid på at bekymre sig om sit generelle udseende.

Tænker ikke på det

Gennem store dele af hans karriere har den særprægede garderobe ligefrem været et særligt kendetegn ved radio- og tv-værten.

- Du vil vel også gerne signalerede noget i retning af spændende sammensætninger, spørger Cecilie Frøkjær derfor.

- Nej, det vil jeg virkelig ikke. Jeg ville virkelig bare gerne have, det ikke var en ting, svarer Anders Lund Madsen, før han tænker lidt over det tøj, han har valgt i anledning af interviewet.

Og som han altså heller ikke har lagt mange overvejelser bag.

- Jeg har taget en hat på, så havde sminkedamen mindre arbejde. Jeg har også strømper på, fordi jeg har et hul i skoen. Det har altid været sådan. Det har simpelthen været et spørgsmål om ikke at tænke over det, fortæller han.

Kjortel fra Cairo

57-årige Lund Madsen, der i november blev far endnu en gang, og derfor har en imponerende børneflok på i alt syv unger, husker en særlig oplevelse, der gjorde ham bevidst om, at friheden var vigtigere end udseendet.

Det skete, da hans storebror tog en kjortel med hjem til ham fra Cairo, da de begge var ganske unge. Den var befriende at gå i om sommeren, og – nok så vigtigt, opdagede Anders – var den tilpas outreret til, at de andre børn gad pege fingre ad ham.

https://imgix.seoghoer.dk/bb-13547_1.jpg
 Foto: Lars H. Laursen

Anders med storebror Peter Lund Madsen (Foto: Lars H. Laursen)

- Det er også derfor, jeg ikke har nogen spejle derhjemme, afslører han kort efter sin anekdote om den egyptiske klædedragt.

Stor frihed

En tydeligt forundret Cecilie Frøkjær spørger:

- Ikke ét?

- Nej, ikke et. Min kone har et spejl, men jeg kigger ikke i det. Det er ikke fordi, jeg synes, jeg er grim, men jeg har virkelig virkelig ikke lyst til at se på mig selv, svarer Lund Madsen, der reflekterer videre:

- Det øjeblik man begynder at se sig selv i spejlet, så tænker jeg på, hvad jeg kunne gøre om, og så stopper det aldrig. Jeg har ikke det der med at prøve. Det er virkelig en stor frihed ikke at have det. Der er mange, der bruger enormt meget bevidsthed og tanker og tid i at komme til at lykkes i det.

I løbet af nostalgiprogrammet kommer Anders Lund Madsen og Cecilie Frøkjær også forbi året 2011, hvor han vandt titlen som årets sjoveste mand i "Go' Morgen Danmark".

Og allerede dengang havde han gjort sig tanker om de mange ting i livet, der er vigtigere for ham end udseendet.

- For mig har det været bedst at beskæftige sig med noget andet, siger han.

Sponsoreret indhold