Bonderøven

Foto: All Over Press

Han er manden, du kontakter for tips til, hvordan du malker en ruhåret ged, fletter en sivbåd eller spreder sin sæd ud over adskillige tønder land - selvom man kun bruger hånden.

Fulde navn: Frank Erichsen

Alias: Bonderøven

Fødselsdato: 30/9-1983

Familie: Børn: Johan (F. 2008), Alma (f. 2010)

Scoringer: N/A

Partner: Theresa Jessing (Gift)

Kendt fra: TV og pløjning (DRs ”Bonderøven)

Han er manden, du kontakter for tips til, hvordan du malker en ruhåret ged, fletter en sivbåd eller spreder sin sæd ud over adskillige tønder land - selvom man kun bruger hånden. Frank Erichsen er navnet på manden, der dog bedst er kendt under aliaset, der også er titlen på hans kæmpe TV-succes: Bonderøven.

Siden 2006 har den glade jyde med det brede smil og den store forkærlighed for de simple ting i livet forsøgt at gøre en gammel gård ved Revn på Djursland så bæredygtig, at han kan ernære sig selv helt og holdent som selvforsynende.

På nuværende tidspunkt kan han supplere forsyningen med et fast arbejde for DR, der hurtigt så den gode historie i den selverklærede bonderøv og hans drøm om at gøre alting på den gammeldags måde.

Igennem mere end 12 sæsoner har kamerarene fulgt frank, når han har økset, bygget, pløjet og plantet sig hen imod den ultimative romantiske drøm om landbrugsidyl. Og programmet, der startede med at være en meget lille produktion på DR2 blev lynhurtigt en massiv seermagnet og rykkede over i bedste sendetid på DR1.

Frank har været besat af tanken om selvforsyning helt siden barndommen, og håndværket er hans passion. Det der med TV er sekundært, og opmærksomhed er virkelig ikke noget, han går efter.

- En af de negative ting ved at blive kendt er, at folk er begyndt at køre meget langsomt forbi vores hus, mens de hænger ud af vinduet og tager billeder. Jeg er jo blevet et kendis-fænomen, og det er overhovedet ikke mig, udtalte han i 2009 til Berlingske.

Faktisk fylder hans interesse for arbejdet så meget, at hans kone, illustratoren Theresa Jessing, i sin tid selv aktivt måtte score sig et stykke med Bonderøv ved at finde frem til hans mobilnummer og SMS’e ham håndværksspørgsmål, indtil han var i kassen. Noget hun i øvrigt måtte kigge meget nøje efter for at opdage. Frank selv er nemlig ikke ligefrem flirtende.

- Jeg skulle selv kæmpe for at finde ud af, om Frank og jeg skulle være kærester, fordi han sendte så utydelige signaler. Han er så optaget af alle sine projekter, at han slet ikke registrerer sådan noget med følelser og flirt, sagde Theresa i et interview med Alt for Damerne.

- Vi gik lige fra at date til at få ansvar for børn og hus og hjem. Vi har aldrig været unge og uansvarlige og Bacardi-fulde sammen, hvilket jeg godt kan savne. Men Frank har aldrig været til sådan noget.

Fordelen ved at have en mand med så lidt fokus på damerne er dog ifølge bonderøvinden, at Frank heller ikke bemærker de store mængder fanpost, han får fra kvindelige seere.

Selvom Frank altid har levet så nøjsomt, at han i sin tid formåede at spare op af sin SU, og han i øvrigt tjener glimrende på at holde foredrag, så kunne man godt frygte på hans vegne, at der kunne være en udløbsdato på, hvor længe man kan lave TV om muldjord og bugthøvle fra en pløjemark på Djursland.

Men der er ingen grund til at ryste i arbejdsbuksen for Bonderøven. DR har tidligere udtalt at de bestemt ikke regner med at slippe taget i Frank – heller ikke selvom Kastanjegården imod alle odds skulle gå hen og blive så færdig, at man ikke længere kan lave TV om den.

 

Tidslinje:

 • 1994: Begynder at dyrke sit første jordlod som 10-årig
   
 • 2004: Køber to heste og får dem opstaldet på den gård, der i dag er kendt som ”Kastanjegården”
   
 • 2006: Køber ”Kastanjegården”, da den tidligere ejer dør
   
 • 2007: Optager første sæson af ”Bonderøven” med DR
   
 • 2008: Bliver far for første gang
   
 • 2010: Får konstateret sukkersyge - Bonderøven: Kronisk syg
   
 • 2010: Bliver far for anden gang - Bonderøven: Far igen
   
 • 2012: Bliver i al hemmelighed og hast gift med konen Theresa - Bonderøven: Hemmeligt bryllup

Find din favorit kendis her:

Close