Robinson Ekspeditionen25. september 2018

"Robinson"-Sonny vandt 250.000 kr., men trofæet var vigtigst

For den 51-årige Robinson-vinder Sonny er træfiguren stadig en påmindelse om, at det er værd at kæmpe for sine mål.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sonny_roenne_petersen.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Pengene er for længst brugt.

Men det gør egentlig ikke så meget.

For det var slet ikke dem, 51-årige Sonny Rønne Petersen kæmpede for, da han i 2000 deltog i ”Robinson Ekspeditionen”.

– Det er trofæet, der betyder noget. For jeg havde en plan, og jeg nåede mit mål, da jeg vandt.

– Så det minder mig nogle gange stadig om, at jeg kan nå mine mål, hvis jeg kæmper, siger Sonny Rønne Petersen, da SE og HØR møder ham til en snak om de 47 dage på en øde ø i Malaysia og tiden, der er gået siden.

Han meldte sig til ekspeditionen for eventyrets skyld, men da han først stod på øen, var han ikke i tvivl om, at formålet var at vinde.

– Jeg hilste på de andre på hotellet, og da jeg så dem i øjnene, var der ingen, der havde vinderblikket.

– Jeg havde skrevet dagbog op til turen, så jeg tog den frem og skrev: ”Jeg tror, jeg vinder det her”, og så tog vi ud på øen, smiler Sonny.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/pia_rosholm_robinson_ekspeditionen_3.jpg
 (Foto: Lotta Lemche)

Sonny vejede 86 kg, da han tjekkede ind, og 66 kg, da han lod sig hylde som vinder. Her ses han sammen med Pia Rosholm, som blev nr. to i 2000-ekspeditionen, hvor Sonny vandt. (Foto: Aller Media)

Upopulær i truppen

Her kaldte den dengang 33-årige Sonny en spade for en spade, og den ærlighed var indimellem mere end konkurrenterne – og seerne – kunne klare.

– Folk syntes, jeg var hård, når jeg sagde sandheden. For det gjorde jeg. Jeg løj ikke, jeg sagde, hvad jeg mente, når jeg blev spurgt, slår Sonny fast.

– Jeg blev hurtigt rygende upopulær. Men mit hold vandt de første konkurrencer, så vi ikke kom i øråd. Det reddede mig.

– Og så fik jeg tid til at få snakket med folk. Så jeg lavede et femkløver med Kim, Lærke, Pia og Anton, fortæller Sonny om alliancen, der holdt hele vejen til finalen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/sonny_roenne_petersen_4.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Et lækkert menukort var præmien i det, Sonny betegner som den hårdeste Robinsondyst, han har deltaget i. – Det ærgerlige var bare, at min mavesæk på det tidspunkt var på størrelse med en tennisbold, så jeg kunne ikke spise noget. (Foto: Peter Grosen)

Fyldte for meget

Vel hjemme i Danmark sad Sonny hver mandag med sine venner, mens de så hans færd mod sejren.

– Jeg krummede nogle gange tæer over mig selv. Selv om jeg godt vidste, at der var klippet i det, og man ikke så alle nuancer af mig, så var det stadig væk mig, og det tog jeg til mig, fortæller han.

– På et tidspunkt sagde Lærke til mig i finaleørådet, at jeg skulle prøve at give lidt plads til andre, for det kunne være, at de havde noget, som de ville give til mig.

– Og det gav mening for mig. Jeg fylder meget, erkender den senere ganske populære skærmtrold, der lærte meget af at se sig selv i pressede situationer.

[node:advert-in-body_4]

null

Nu bag kameraet

Selv om Sonny efter Robinson kom på fornavn med mere end en million danskere, der hver mandag sad klistret til skærmen, fulgte der hverken guld eller grønne skove med berømmelsen.

– Jeg holdt lidt foredrag sammen med Pia Rosholm, men jeg brugte mest tid på at bygge mit reklamebureau op, siger Sonny.

– Jeg blev vært på ”Farmen” på TV3. Jeg havde ikke så meget erfaring med det, så jeg tror ikke, jeg gjorde det så godt, griner Sonny om sin tid som TV-vært.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/richard_asklund_dan_marstrand_og_sonny_roenne_petersen.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I år hjalp Sonny sammen med Dan ”The Man” Marstrand (vinder 99) og Richard Asklund fra 2016 med at sortere deltagerne i helte og skurke for Jakob Kjeldbjerg. (Foto: Dan Mariegaard)

Selv om det blev en enlig svale, har han ikke sluppet TV-branchen.

Han er bare rykket over på den anden side af kameraet.

Han har blandt andet arbejdet med at udvikle en lang række danske TV-programmer og har også været med til at finde på nye konkurrencer til ”Robinson Ekspeditionen”.

Sidste år stiftede han produktionsselskabet Nielsen og Petersen sammen med sin barndomskammerat, der er TV-fotograf.

– Vi lavede ”Hassans hænder” til DR2, og vi vil gerne lave mere – og så driver jeg mit byggefirma, Rønne Byg, fortæller Robinson-vinderen fra 2000.

Sådan brugte Sonny pengene

Præmien lød på 250.000 kr., og de er for længst brugt.

– Vi havde kørt et makkerløb, og jeg var ikke kommet i mål uden Pia (Rosholm, red.) og Kim (Møller-Nielsen, red.), så vi havde aftalt, at den, der vandt, skulle afstå 100.000 til de to andre, fortæller Sonny.

– De sidste penge brugte jeg på at tage en måned til Thailand sammen med min søn Benjamin, som var ti år dengang.

– Så gav jeg min mormor 15.000 kr. til et gigtophold. Min mor fik også nogle penge, og så købte jeg en cykel, og resten blev fyret af på lidt fest og farver, husker Sonny.

Sponsoreret indhold