Husker du ”Robinson”-Hassan? Nu hjælper han med hjertet

I dag arbejder 56-årige Hassan Torabi på sin klinik i Nykøbing Falster.

I dag arbejder 56-årige Hassan Torabi på sin klinik i Nykøbing Falster.

Foto: Dan Mariegaard)

For nøjagtig 20 år siden sad Hassan Torabi på en øde ø i Malaysia som en del af Danmarks første realityprogram ”Robinson Ekspeditionen”.

– Det var min kone Sara, der meldte mig til. Hun vidste, jeg elskede mad, så hun ville drille mig, siger 56-årige Hassan Torabi, da SE og HØR møder ham til en snak om tiden på øen og for at finde ud af, hvad Hassan har brugt de følgende 20 år på.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hassan Torabi

I 1998 lærte millioner af danskere Hassan at kende i "Robinson Ekspeditionen". (Foto: Maj-Brit Larsen Behi)

Det skulle dog hurtigt vise sig, at det var ikke var den manglende mad, der blev den største udfordring på øen.

– Det hårdeste var menneskene. Nogle kan du godt lide at være sammen med, andre kan du ikke lide. Men på øen kunne du ikke gå din vej, der var du nødt til at blive, siger Hassan, der nåede at være med i 40 ud af 45 dage og tabte 17 kilo.

– Jeg var sulten, men man lærte at overleve. Der kom noget op i mig, som sagde: ”Kom nu, du kan godt, lad være med at gå i panik”.

– Jeg justerede min krop til at være på øen. Jeg var vant til at gå på diæt inden en konkurrence, hvor jeg måske skulle tabe ti kilo, siger Hassan, der dengang var danmarksmester i brydning.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hassan Torabi

Et af Hassans mest mindeværdige øjeblikke i Robinson var rørende. – Jeg vandt min kone i en konkurrence. Hun var der i en time. Jeg havde været dernede i så lang tid, og så kom der pludselig en, jeg elskede. Jeg var i chok og kunne ikke finde ud af, om det var en drøm. (Foto: Dan Mariegaard)

Glad for at hjælpe

Før Hassan drog af sted til Malaysia, boede han i Nykøbing Falster, hvor hans klinik Massage, Terapi & Akupunktur Klinik også holder til. Det er stadig her, han bruger langt hovedparten af sin tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hassan Torabi

Hassan bor i dag med sin 14-årige datter Lea og konen Sara i Nykøbing Falster.  (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg har hjulpet så mange mennesker. Det er mit kald. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg kan hjælpe mennesker, siger Hassan Torabi, der i mange år var massør på det svenske brydelandshold.

For 12 år siden døde hans svigermor af kræft, og dengang besluttede han sig for, at finde ud af, hvordan han kunne hjælpe kræftpatienter, da det nagede ham, at han ikke havde kunnet hjælpe hende i den sidste tid. Derfor er han de seneste år begyndt at målrette sin behandling til kræftpatienter og andre alvorligt syge.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hassan Torabi

Hassan har netop været aktuel i "Hassans hænder" på DR2. (Foto: Dan Mariegaard)

 – Jeg kan ikke helbrede, men jeg kan gøre deres liv bedre. Jeg giver ikke op, men bliver ved. Det er en gave, jeg har fået sammen med en god uddannelse, og så må jeg bruge den bedst muligt, siger Hassan, som du netop har kunnet følge i DR2-programmet ”Hassans hænder”.

Lindrer smerter

I programmet ser man, hvordan han blandt andet hjælper Ena, som har haft en tumor i hjernen, med at genvinde kontrollen over sin krop, og Mike, der har en aggressiv cancer, med smertelindring.

De kommer til behandling hos Hassan flere gange om ugen.

– Jeg hjælper med mit hjerte. De, som er meget syge og får meget behandling, betaler ikke for deres behandling, for de har ikke penge til at betale.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hassan Torabi

I dag arbejder 56-årige Hassan Torabi på sin klinik i Nykøbing Falster, hvor han med bl.a. terapeutisk massage hjælper folk. (Foto: Dan Mariegaard)

– Hvis der kom et menneske, og du vidste, du kunne hjælpe, men de ikke havde penge til det, ville du så lukke øjnene og bede dem om at gå? spørger Hassan og svarer selv:

– Det gør jeg ikke.

Netop patienterne er også en af grundene til, at han nok ville sige nej, hvis han atter blev tilbudt en plads på Robinson-holdet.

– Jeg tror, mine patienter bliver kede af det, hvis jeg rejser af sted, smiler den godmodige mand fra Falster.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close