Robinsons babe fra 2000: Kedsomheden var værst

(Foto: Peter Grosen)

Millioner af seere sad klistret til skærmen, da Pia Rosholm i 2000 tonede frem på skærmen i hvid bikini i den 3. sæson af ”Robinson Ekspeditionen”.

Den tidligere nu 50-årige model var castet som årets babe, men hun havde selv en anden agenda med at pakke bikinien og rejse til Malaysia.

– En aften havde vi en længere strømafbrydelse på Frederiksberg, hvor jeg boede. Jeg tænkte, om jeg kunne overleve, hvis der kom krig, og om jeg kunne klare mig selv. Da lyset kom tilbage, rullede det over skærmen, at det var sidste chance for tilmelding til ”Robinson Ekspeditionen”. Så jeg ville teste, om jeg kunne finde min indre urkvinde frem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Pia Rosholm

Pia har stadig sin vandkrukke og nogle hjemmelavede smykker fra øopholdet. – Jeg blev skidegod til at koge ris. Før kunne jeg kun koge det i en pose, og jeg elsker stadig at spise ris. (Foto: Peter Grosen)

Inden afgang forberedte Pia sig ved at læse, hvordan man bedst klarede sig på en øde ø, og da ekspeditionen gik i gang, indså hun lynhurtigt, at der også var brug for en alliance.

– Jeg gik til Sonny på dag ét og sagde: ”Hvis vi skal overleve, skal vi have stemt de gamle ud”. Jeg havde overhørt, at de ville stemme mig ud først, Sonny som nummer to, derefter Lærke og så Kim som nummer fire. Men vi lavede et modtræk og blev nummer 1, 2, 3 og 4, siger en smilende Pia Rosholm, der selv fik andenpladsen, mens Sonny sejrede.

– Det psykologiske spil var vanvittig hårdt og anstrengende. Men det, jeg husker bedst, er kedsomheden. Er du sindssyg, det var så kedeligt.

Hønen på blokken

Meget af tiden gik derfor med at sidde og kigge ud over vandet og tænke over livet.

– Jeg kom derfra med et andet livssyn. Jeg ville ikke have børn, da jeg tog af sted. Dernede med så meget alenetid fik jeg helt andre tanker om livet, afslører Pia.

– Inden jeg tog af sted, var livet bare en legeplads, og mit liv var væsentlig mere overfladisk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Pia Rosholm

TV3 havde forudset, at Pias rolle blev som årets babe. Det viste sig dog, at hun indeholdt meget mere end et smukt ydre. (Foto: Tina Løkke)

Det var ikke kun fremtiden, Pia fik på plads, hun beviste også, at hun var meget andet end lange stænger, store bryster og blond hår.

– Jeg fandt min indre urkvinde. Jeg fik både hakket hovedet af en høne og bekræftet, at jeg er en god strateg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Pia blev nr.  to i 2000-ekspeditionen, mens Sonny Rønne Pedersen, som hun havde en alliance med, vandt. De deltog også begge i 2002 i ”Robinson All-Stars”. (Foto: Lotta Lemche)

Da Pia kom hjem, mødte hun en amerikansk fyr og flyttede til New York, men efter at have oplevet 11. september på nært hold, vendte hun i 2001 hjem til Danmark.

– Her mødte jeg min søns far. Vi blev gift den 12. august 2002, og jeg blev nærmest gravid på bryllupsnatten, siger Pia, der siden blev skilt og i dag bor i Nærum med sin 15-årige søn og deres hund Kalle. Hun arbejder nu med salg og marketing, men er p.t. sygemeldt efter en operation i skulderen.

Ramt af Amors pil

Alligevel er Pia ikke i tvivl om, at livet er fantastisk. Hun plejer nemlig sit nye forhold til Klaus.

– Vi har været sammen i seks måneder. Han var min første kyssekæreste, og så har vi mødt hinanden igen efter 35 år, forklarer Pia genert.

– Vi gik til kajak sammen, da jeg var 15 år. På en skitur kyssede vi, og så har vi tænkt på hinanden siden, men er ikke stødt ind i hinanden. For ti år siden blev vi venner på Facebook, men jeg var lige flyttet sammen med min eks, og Klaus var lige blevet gift. For et halvt år siden skrev han og spurgte, om vi skulle mødes til en kop kaffe, og det blev så til lidt mere. Den historie er så sukkersød, at man næsten ikke kan have det, lyder det med et grin fra Pia Rosholm om forholdet.

Hun er glad for sin tid i Robinson. Alligevel vil hun ikke gøre det om, da der ud over gode oplevelser også kom dødstrusler, frierier, og nøgenbilleder af mænd.

– Det var sindssygt. Alle havde en holdning til mig, og det var ret hårdt. Det kunne jeg ikke tænke mig igen. Bare tanken om det gør mig helt svedt. Men jeg ville elske at komme ud på en øde ø og bo. Så ville jeg tage min søn og kæreste med og vores hund selvfølgelig.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close