Nyheder19. januar 2021

Trump-fan til SE og HØR: Derfor er vi vrede

Trump har mange støtter, der ikke ligner de skøre terrorister, der angreb Kongressen den 6. januar. SE og HØR har mødt en af dem.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega725990_001.jpg
 Foto: Mega

De fleste tror, at Trump's super-fans er skøre overvægtige sydstatsamerikanere med MAGA-hatte og flag, der står på gaden og råber skældsord.

Men det er langt fra sandheden.

Der findes masser af amerikanere, der støtter Trump hele vejen, som også ligner ganske almindelige mennesker. En af dem er John. Eller det vil sige, det hedder han ikke, for han vil ikke stå frem med sit eget navn i denne artikel. Han foreslår selv, at vi kalder ham noget andet. Det gør vi så undtagelsesvis, så Google-søgninger ikke afslører hans ekstreme synspunkter.

https://imgix.seoghoer.dk/js.jpg

Denne unge mand mener, at terroristerne der angreb Kongressen havde pointer, "der var helt legitime". Han står frem med billede, men ikke med sit eget navn. (Foto: Heinel)

SE og HØR møder John i en af de mest venstreorienterede byer i USA, hovedstaden Washington, D.C. Her i det liberale mekka står han ret alene med sine holdninger - men han kan sagtens gå rundt uden at få kolde blikke fra de Biden-venlige naboer. For han ligner ikke en typisk Trump-supporter. Han er ung, og han kommer med en taske over skulderen og et par sportssko i hånden.

Sympati for MAGA-hæren

Han har stor sympati for de terrorister, der nu kan få op til tyve års fængsel for deres angreb mod det amerikanske demokrati.

- De kom her til, og de var vrede. De skulle ikke været gået ind i Capitol-bygningen, men jeg synes, at deres grunde var helt legitime, siger han.

Han mener, at MAGA-(Make America Great Again)-hæren, der angiveligt ville hænge vicepræsident Mike Pence og jagtede rundt for at finde demokraten Nancy Pelosi, havde god grund til at gå amok.

- Det er vigtigt at vide, hvorfor det skete. Det er vigtigt at forstå, hvorfor disse mennesker kom til Washington. De føler ikke, at de er blevet repræsenteret i mange år. De bliver hele tiden bombarderet med budskaber, de ikke er enige i. Når de ser en sportskamp, når de ser film. Den sidste mulighed de har er at stemme, og hvis deres stemme ikke betyder noget, hvad har de så tilbage? Hvis det her et demokrati, siger han.

Stemmesvindel

John mener det samme som terroristerne: At der var massiv svindel med stemmerne til valget. Som et ekko af præsidenten og advokat Rudy Guiliani gentager han løgnene, ingen retsinstanser i hele USA gider at tage seriøst.

- Retten tog ikke sagerne, men der var tusinder af erklæringer fra almindelige amerikanere - demokrater og republikanerne fra hele landet, der har svoret, at der var svindel. Der var utallige stemmeproblemer, der var for mistænkelige - i hver fald i min mening - til at kunne sige, at alt gik okay. Jeg ville gerne have haft en rigtig undersøgelse, så vi kunne få fastslået, at hver en stemme var lovlig. Men nu er der 75 millioner amerikanere, der ikke mener, at demokratiet virker. Det er en større trussel en Trump, mener den unge mand.

Kommunisme truer

Generelt har John været glad for de fire år med Trump. Specielt takker han præsidenten for at have sat fokus på kommunisme og truslen fra Kina. Krigen mod pressen har også været fornuftig.

- Det har været godt. Han har skabt opmærksomhed omkring mange ting. For eksempel fejlinformationer i medier. At Kina er en voksende trussel. Kommunisme i hele verden. Før vidste vi ikke så meget om de ting. Pressen har bagvasket ham. Han har kastet lys over, hvordan vi skal komme videre i Amerika, siger han.

Hvad ville du sige, hvis du kunne tale direkte til Trump her på hans sidste dag som præsident?

- Tak for din service, siger han til SE og HØR i Washington, D.C.

https://imgix.seoghoer.dk/img_6997_0.jpeg

SE og HØRs journalist er i Washington, D.C. for at dække den historiske magtoverdagelse..

Sponsoreret indhold