Krimi18. januar 2021

FBI's frygt: Kan man stole på soldaterne?

FBI agenter checker lige nu de 25.000 soldater, der er tilstede i hovedstaden.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvor galt kan det gå, hvis nogle forsøger at lave et inside job?

Lige nu er FBI's største frygt, at der er brodne kar blandt de 25.000 National Guard tropper, der bevogter Washington. Derfor er de gået i gang med at undersøge, om alle de udsendte har rent mel i posen.

- De bliver screenet, inden de forlader deres hjemstater, og så bliver de fortsat screenet konstant, mens de er her, siger general William Walker til "Good morning America" på ABC.

Hvor er soldaternes loyalitet?

De mange soldater i hovedstaden er unge mennesker, der normalt har almindelige civile jobs, og det er ingen hemmelighed, at Donald Trump har haft mange vælgere i ordensmagten. Det var været en solid base for præsidenten siden sejren i 2016.

Dog måtte Donald i efteråret sande, at han havde mistet en del støtte blandt personale i militæret. I efteråret viste en meningsmåling, at kun 38 pct. støttede præsidenten, mens 50 pct. havde vendt ham ryggen. Trumps håndtering af Black Lives Matter-demonstrationerne i sommeren kan være en af grundene nedgangen. Men der er stadig mange - både i politiet, militæret og i National Guard, der stadig elsker Trump. Derfor er FBI bange for, om der skulle være nogle af de udsendte soldater, der i virkeligheden sympatiserer med den militante fraktion af Trumps vælgere. Den såkaldte MAGA-hær.

https://imgix.seoghoer.dk/img_7135.jpeg

Der er soldater overalt i hovedstaden i disse dage. (Foto: Heinel)

Det var dem, der den 6. januar angreb USA's politiske hjertekammer, Kongressen, et et kupforsøg for at forhindre poltikerne i at stadfæste Joe Biden som ny præsident. Men det er svært at komme med et tal på, hvor mange af Trumps støtter, der egentligt støttede terroraktionen på Capitol Hill.

Soldaterne i DC bliver nu bedt om at holde ørene åbne. Hvis de hører noget mistænkeligt, skal de straks rapportere til en overordnet.

Tæt bevogtet

Washington D.C. er i allerhøjeste alarmberedskab, og alt civilt liv i byen er stort set ophørt. I stedet patruljerer politiet og militæret overalt i byen. Både Det Hvide Hus og Capitol er pakket helt ind og bliver beskyttet som aldrig før. Hovedstaden ligner ikke længere USA, men et krigshærget land i Mellemøsten. Der er sågar checkpoints overalt, panserede køretøjer og skarpt bevæbnede soldater på samtlige gadehjørner.

Der er kun to dage til, at magten overdrages til Joe Biden, men indtil da holder hele USA vejret.

Sponsoreret indhold