Taxichauffør i Bendtner-sag fyret

Nicklas Bendtner forlader Københavns Byret efter at være blevet idømt 50 dages ubetinget fængsel. I dag droppede han at anke dommen.

Nicklas Bendtner forlader Københavns Byret efter at være blevet idømt 50 dages ubetinget fængsel. I dag droppede han at anke dommen.

Foto: Dan Mariegaard

 

Det kom i dag frem, at Nicklas Bendtner dropper sin anke af den straf på 50 dages ubetinget fængsel for vold, han blev idømt ved Københavns Byret den 2. november i år.

Volden gik ud over en taxichauffør fra Dantaxi natten til den 9. september i år.

Byretten fandt Nicklas Bendtner skyldig i at slå og sparke taxichaufføren, der pådrog sig dobbelt kæbebrud, efter at de var blevet uenige om, hvorvidt chaufføren kørte den rigtige vej, hvorefter Bendtner og hans kæreste Philine Roepstorff forlod taxien uden at betale de 52 kroner, der stod på taxameteret.

Chaufføren kørte derpå efter parret og råbte skældsord efter Bendtners kæreste og kastede en tom cola-dåse efter parret uden at ramme.

Derpå kom det til en konfrontation mellem Bendtner og taxichaufføren, der steg ud af sin bil.

Og retten fandt det via to videoptagelser af hændelsen bevist, at Bendtner både slog chaufføren i hovedet med knytnæve og sparkede ham, da han lå ned på gaden.

Chaufføren blev frifundet for forsøg på vold, men idømt en bøde på 3.000 kroner for at tale i håndholdt telefon under kørslen og køre uden sikkerhedssele.

Men trods frifindelsen for forsøg på vold er taxichaufføren nu blevet fyret fra sit job i Dantaxi.

Det skriver BT.

Avisen har talt med taxichaufførens advokat fra Bendtner-sagen Mette Grith Stage, der bekræfter, at hendes klient er blevet fyret.

- Han er dybt ulykkelig, for han har været rigtigt glad for sit arbejde i de tre år, han har været ansat i Dantaxi. Han havde en forventning om, at når han blev frifundet kunne han beholde sit job. At han nu har modtaget en opsigelse, kommer som et totalt chok, siger Mette Grith Stage til BT.
 
 
Det er chaufførens vognmand Jan Britze, der står som formel afsender af fyresedlen, men han henviser til, at beslutningen er truffet centralt i Dantaxi 4x48-organisationen.
 
- Baggrunden for opsigelsen er, at Dantaxi 4x48 som er vores kørselskontor, har pålagt os at meddele dig, at du på baggrund af episoden den 9. september 2018 ikke længere må betjene kunderne i Dantaxi 4x48, og vi derfor ikke længere kan have dig ansat hos os, står der i  fyringsbrevet, som BT kender indholdet af.
 
 
 

  

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close