Bendtner risikerer op til tre måneders fængsel

Nicklas Bendtner risikerer en højere straf ved ankesagen i Østre Landsret.

Nicklas Bendtner risikerer en højere straf ved ankesagen i Østre Landsret.

Foto: Hans Arne Vedlog

 

Nicklas Bendtner risikerer en højere straf ved Østre Landsret, end han den 2. november blev idømt ved Københans Byret, hvor han blev kendt skyldig i vold mod en taxichauffør natten til den 9. september i København.

Her blev han idømt 50 dages ubetinget fængsel.

Men Nicklas Bendtners advokat, Anders Nemeth, ankede på stedet og påstod frifindelse af sin klient.

Nemeth ankede således både skyldsspørgsmålet og den deraf følgende straf.

Men nu har anklagemyndigheden kontraanket, og derfor risikerer Bendtner, at straffen bliver skærpet.

Det fremgår af Statsadvokaten for Københavns Twitterkonto:

- Sag vedrørende fodboldspiller kontraankes af anklagemyndigheden til skærpelse. Sag vedrørende taxichauffør ankes ikke, skriver anklagemyndigheden.

I Københavns Byret krævede anklageren Marie-Louise Kruse Nicklas Bendtner idømt tre måneders ubetinget fængsel, men byretten lagde sig fast på en straf på 50 dages fængsel.

Med kontrananken fra anklagemyndighedens side opnår man, at Østre Landsret er frit stillet, når sagen kommer for retten.

Hvis Bendtner også kendes skyldig i landsretten kan dommen som følge af kontranken lyde på helt op til tre måneders ubetinget fængsel, som var kravet i byretten.

Havde anklagemyndigheden ikke kontranket, kunne Nicklas Bendtner maksimalt idømmes straffen fra byretten, hvis han findes skyldig.

Kontraanken er normal procedure og sker - som tidligere nævnt - for at stille Østre Landsret frit med hensyn til strafudmåling.

Neden for udtaler Bendtners advokat Anders Nemeth og anklager Marie-Louise Kruse sig om udfaldet af sagen i Københavns Byret.

 

 

Nicklas Bendtner sad den 2. november tiltalt for at have overfaldet en taxachauffør natten til den 9. september.

Her var han på vej hjem fra byen med sin kæreste, Philine Roepstorff, da de kom op at toppes med den taxachauffør, de kørte med.

Nicklas Bendtner endte med at slå chaufføren, men fastholdt i retten, at han følte sig truet og derfor slog i nødværge. Han og hans forsvarer krævede derfor frifindelse i byretten.

Anklageren lagde i sin argumentation vægt på det videomateriale, der blev vist i retten. Ifølge anklageren viste videoerne, at Nicklas Bendtner havde til hensigt at skade chaufføren og derfor ikke handlede i nødværge.

- Jeg mener ikke, at Bendtner har handlet i nødværge, og derfor skal han dømmes for vold, lød det fra anklageren.

Under retssagen blev der afspillet flere af de pågældende videoer fra episoden, der fandt sted natten til 9. september.

En video fra den implicerede taxa viste, hvordan Nicklas Bendtner og hans kæreste blev højtråbende, da taxachaufføren ifølge dem kørte den forkerte vej.

I videoen kunne man se, at parret herefter valgte at stige ud af taxaen uden at betale. 

- De råber, "der er ikke nogen, der siger, at du skal dreje her". Vi har en diskussion. Så stiger de bare ud af taxaen, det er det mest arrogante, man kan gøre. Taxameteret lød på 52 kroner, sagde taxachaufføren i retten.

Han forklarede, at han valgte at vende sin taxa og køre tilbage mod parret for at få sine penge. 

- Jeg ville have mine penge. Så ser jeg dem og siger til dem, at jeg vil have mine penge. Det skal ikke gå ud over mig, at de skændes. Jeg råber vist nok luder efter hende. Han råber neger og sorte svin tilbage, sagde chaufføren i retten, hvorefter han forklarede, hvordan han havde kastet en tom dåse mod parret.

Artiklen fortsætter under billedet...

Nicklas Bendtner ankommer til retten.

Nicklas Bendtner på vej til retten med sin advokat. Foto: Dan Mariegaard

Dåsen, der ifølge taxachaufføren havde ligget i bilen i 12 timer, ramte væggen på Nationalbanken.

Derefter kom Nicklas Bendtner og hans kæreste "farende imod" taxachaufføren, som i retten forklarede, at han gik ud som et lys, da Bendtner slog ham med sin næve.

I retten blev der vist billeder af de skader, som taxachaufføren pådrog sig under overfaldet. Han fik flere skrammer og buler i ansigtet og altså også et brud på kæben, som krævede en operation.

I retten forklarede taxachaufføren, at han først blev bevidst om sine skader, da han blev afhørt af politiet og kunne mærke, at hans kæbe "knasede".

Da Nicklas Bendtner indtog vidneskranken forklarede han, at han brugte sin næve, fordi han følte sig truet.

-  Jeg frygtede at blive overfaldet eller kørt ned bagfra. Jeg tænkte på min kæreste. Jeg havde en skade, og jeg kunne ikke løbe væk derfra. Derfor opsøger jeg situation for at afværge situationen, lød det fra Rosenborg-angriberen, der i retten tilføjede, at han blev overrasket over den effekt, som hans næve havde.

- Jeg går hen og kigger til ham. Han er meget omtåget og virker ikke til at være 100 procent til stede. Min kæreste kommer over til mig og siger, at der kommer nogen, så "lad os komme væk", forklarede Nicklas Bendtner i retten.

  

 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close