Nyheder30. oktober 2018

Nye tiltaler mod Bendtner i voldssag

Nicklas Bendtner tiltalt for at stikke af fra taxiregning og for at køre uden sele
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicklas-bendtner-22102018.jpg
 Foto: Hans Arne Vedlog

Tiltalerne hober sig op mod den tidligere danske landsholdsangriber, Nicklas Bendtner.

På fredag er han i retten tiltalt for vold mod en taxichauffør natten til den 9. september i det indre København.

Bendtner er tiltalt efter den milde voldsparagraf efter at have slået chaufføren i ansigtet med knytnæve, hvorefter fodboldspilleren ifølge anklageskriftet lod fødderne tale og sparkede den liggende chauffør i ansigtet, så han pådrog dobbelt kæbebrud og rifter og buler i ansigtet.

Chaufføren måtte efterfølgende opereres og var i sidste uge fortsat sygemeldt efter det voldsomme møde med Bendtner.

Chaufføren er i samme sagskompleks tiltalt for forsøg på vold mod Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine Roepstorff ved uden at ramme at have kastet en ukendt genstand mod parret.

Men i dag, tre dage før fredagens retsmøde, blev både Bendtner og chaufføren tiltalt for hver yderligere to forhold. Det fremgår af et tillægsanklageskrift, som SE og HØR har fået aktindsigt i.

Nicklas Bendtner er tiltalt for at have undladt at betale regningen på 52 kroner, da han steg ud af taxien og for at 'have ladet sig transportere' uden sikkerhedssele i taxien.

Chaufføren er ligeledes tiltalt for at køre uden sikkerhedssele og for at tale i håndholdt mobil under kørslen.

Både Nicklas Bendtner og taxichaufføren nægter sig skyldige i henholdsvis vold og forsøg på vold.

Voldssagen og de nye tiltaler behandles i Københavns Byret på fredag den 2. november.

I dagene efter, at Nicklas Bendtner kortvarigt blev anholdt og sigtet, var selskabet Dantaxi, som chaufføren kørte for, ude at forklare, at Nicklas Bendtner havde været den aggressive part i sammenstødet, der fandt sted, da der opstod en uenighed mellem chaufføren på den ene side og Bendtner og Philine på den anden side, da chaufføren skulle køre parret hjem efter en glad aften i byen.

Philine Roepstorff gav to dage efter byturen sin version af hændelsesforløbet.

Det skete på Instagram, hvor hun erkendte, at Nicklas Bendtner havde slået chaufføren, men at det var sket i "selvforsvar" i forbindelse med, at de var på vej hjem fra en bytur natten til søndag.

- Klokken lidt over to ville Nicklas hjem og sove, mens jeg gerne ville blive lidt længere, så det diskuterede vi stadig, da vi satte os ind i en taxa ved Kongens nytorv. Det skulle være en helt kort tur over til Nicklas, men alligevel kørte chaufføren os to gange i en anden retning end vi bad om. Taxametret viste lidt over 50 kroner da vi i utilfredshed står af ved Nationalbanken og nægter at køre videre med chaufføren, fortsætter modellen sit opslag, der er garneret med et foto, hvor hun sidder på skødet af en smilende Bendtner.
- Det får ham (chaufføren, red.) til at gå amok. Han laver en U vending og speeder efter os og råber ting som luder og bitch og kælling. Til sidst kører han ind foran os og springer ud af bilen og kaster en flaske imod mig. Den rammer ikke, men det er tæt på. Derefter farer han frem mod os og min mand slår ham en gang og rammer åbenbart meget uheldigt, skriver Philine.

Ifølge Dantaxi var Bendtner den aggressive part i bataljen med chaufføren, og der skal ifølge Dantaxi eksistere to optagelser fra hyrevognens kameraer, der bekræfter selskabets version af sagen.

Nicklas Bendtner har kun udtalt sig en enkelt gang om sagen, da han vendte tilbage til sin norske klub, Rosenborg.

Her læste han en erklæring op uden at tage imod spørgsmål fra pressen.

- Som I har kunnet læse i medierne de seneste par dage, har jeg rigtig nok været involveret i en yderst uheldig og også for mig stærkt ubehagelig episode omkring klokken to natten til søndag. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den skulle udvikle sig, som den gjorde, og jeg er selvsagt ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev.

- De folk, jeg har delt omklædningsrum med dagligt i halvandet år, ved heldigvis godt, at jeg ikke er og aldrig har været en voldsmand, men at jeg beskytter dem, jeg har kær. På og uden for banen. - Og jeg vil naturligvis tage endnu større forholdsregler, end jeg troede nødvendigt, så jeg ikke havner i noget lignende igen, sagde Bendtner blandt andet.

Sponsoreret indhold