Nyheder 21. november 2018

Nicklas Bendtner accepterer sin straf på 50 dages ubetinget fængsel

Nicklas Bendtner dropper anke og skal afsone 50 dages fængsel for vold mod taxichauffør
Foto: Hans Arne Vedlog

 

Nicklas Bendtners dom på 50 dages ubetinget fængsel for vold mod en taxichauffør i det københavnske natteliv står ved magt.

Det er klart efter, at Nicklas Bendtner og hans forsvarer Anders Nemeth har besluttet at droppe deres anke af dommen fra Københavns Byret den 2. november i år.

Dermed skal den tidligere landsholdsspiller og nuværende Rosenborg-spiller afsone straffen.

Oprindelig ankede Bendtner dommen, hvilket pr. automatik førte til en kontraanke fra anklagemyndighedens side.

Dermed kunne det både ende med en frifindelse eller en mildere straf, men der var også den risiko, at dommerne i Østre Landsret ville udnytte anklagemyndighedens krav fra byretten om 90 dages fængsel fuldt ud.

Med Bendtners frafald af anke dropper Statsadvokaten i København samtidig sin kontraanke, og dermed står byretsdommen ved magt.

Nicklas Bendtner har ladet sin advokat Anders Nemeth udtale sig, efter at det i dag er blevet klart, at han tager sin straf.

- Nicklas er ikke enig i afgørelsen fra byretten, men har besluttet at lægge sagen bag sig og fokusere på sin klub og familie. Det er en beslutning, jeg har fuld forståelse for, og jeg har derudover ikke yderligere kommentarer, skriver Anders Nemeth ifølge BT i en sms til Ritzau.

Nicklas Bendtners nuværende klub Rosenborg har hidtil indtaget den holdning , at de står 100 procent bag Nicklas Bendtner.

Rosenborg meldte onsdag aften ud, at man holder fast i Bendtner, selv om dommen fra Københavns Byret på 50 dages ubetinget fængsel står ved magt.

- Nicklas har beklaget hændelsen, og han tager sin straf. Hvis vi begår fejl, er det vigtigt, at vi tager ansvar for vores handlinger. Nicklas Bendtner er ansat hos os i Rosenborg Ballklub, og dommen fra Danmark ændrer ikke på dette forhold. Vi støtter og passer på vores ansatte, siger Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, til klubbens website.

Rosenborg har netop vundet det norske mesterskab, og dermed kan Bendtner afsone dommen, inden forberedelserne til den nye sæson går i gang.

Det er også muligt, at Bendtner slet ikke behøver at se et fængsel indefra i forbindelse med afsoningen.

Han kan ansøge om at afsone med fodlænke i sin lejlighed i København, og hvis ansøgningen bliver ekspederet og godkendt hurtigt, kan Bendtner have afsonet sin straf i midt i Januar.

Landstræner Åge Hareide har tidligere i forløbet udtalt, at Bendtner har mulighed for spille sig til en eventuel landsholdsplads efter afsoningen af en dom ud fra princippet om, at når straffen er afsonet og regnskabet med myndighederne er overstået, har man ret til at forsøge at vende tilbage. 

Se interviews med anklageren Marie Louise Kruse og Nicklas Bendtners advokat, Anders Nemeth efter retsmødet i Københavns Byret:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold