Progeria-Jesper har brug for din hjælp

Jesper Sørensen.

Jesper Sørensen.

René Schütze

19-årige Jesper Sørensen fra Nordjylland er den eneste herhjemme, der lider af den sjældne genetiske sygdom progeria, der får hans krop til at ældes otte gange hurtigere end normalt.

Derfor sætter Jesper stor pris på at mødes med andre progeria-ramte fra hele verden.

For tre år siden var han selv drivkræften bag et progeria-sommertræf, der løb af stablen i Nordjylland, hvor han selv er født og opvokset.

Efter planen skal Jesper nu mødes med sine progeria-venner til august, når sommertræffet bliver afholdt i Norge. Men pengemangel kan spænde ben for projektet, og derfor beder Jesper Sørensen nu om din hjælp.

Han opfordrer alle, der har lyst, til at give et bidrag til det norske sommertræf.

- Når jeg møder folk på gaden og andre steder, spørger de tit, hvordan jeg har det og fortæller mig, at de synes, det var rigtig flot, at jeg fik samlet alle børnene med Progeria (og deres familier) her til Danmark. Og i den forbindelse vil jeg gerne bede om jeres hjælp, for i år har en norsk dame, som også har været med til de her træf, planlagt at holde det i Norge. Der ER kommet penge ind, men vi mangler stadig lidt, så hvis I vil give en skilling og dele det her link, vil jeg blive RIGTIG glad, skriver Jesper Sørensen på sin officielle Facebook-side, der har næsten 250.000 ”synes godt om”.

Ifølge BT er der allerede indsamlet godt 18.000 ud af de 50.000 kroner lørdag, og den nyhed glæder Jette Sørensen, der er mor til Jesper:

- Nej, er det rigtigt? Hold da op, det troede jeg ikke. Det var da helt utroligt. Det er da bare glædeligt. Det er vi sørme glade for. Det betyder noget, når børnene kan mødes. Det gør det virkelig, siger hun til BT.

Vi mødte første gang Jesper på TV i 2008, da han medvirkede i TV 2-dokumentaren ”Drengen i den gamle krop”.

Her fik danskerne det første indblik i Jesper liv med progeria – en sjælden sygdom, der får kroppen til at ældes otte gange hurtigere end normalt.

Jesper vandt med ét tusindvis af danskernes hjerter med sit positive sind og smil på læben og siden fulgte utallige dokumentarer med Jesper og hans familie, der består af mor Jette, far Niels og storebror Jakob.

I 2015 var smilet og det gode humør ikke så meget til stede hos 18-årige Jesper Sørensen.

Årsagen var, at han under en fodboldkamp tilbage i februar 2015 var så uheldig at falde og slå sin hofte ud af skålen. Skaden betød, at Jesper måtte gennemgå en større hofteoperation, og efterfølgende var han lænket til en kørestol i en længere periode.

Jesper er med sine 19 år ét af ældste af alle de børn med sygdommen, som han kender.

Børn med progeria bliver nemlig gennemsnitligt bare 13 år.

- Jesper er meget stolt over, at han nu er et af de ældste af alle de progeriabørn, han kender. Han mener, at det er udtryk for, at han er stærk og ikke giver op endnu, har Jespers mor, Jette Sørensen tidligere udtalt til TV 2.

Han er overbevist om, at han også kommer til at fejre både 20-års fødselsdag og 25-års fødselsdag, nu han har overstået de mange kvaler efter hofteskaden.

- I fremtiden holder jeg mig bare til plasticbolde på fodboldbanen i stedet for de hårde bolde, sagde Jesper Sørensen til TV 2 i forbindelse med sin 19-års fødselsdag.

Du kan se billeder af Jesper herunder:

Jesper Sørensen - progeria

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close