Fylder 18 år til efteråret: Progeria-Jesper er blandt de tre ældste

Jesper Sørensen har delt en dejlig video på Facebook.

Jesper Sørensen har delt en dejlig video på Facebook.

René Schütze

Jesper Sørensen har vundet tusindvis af danskeres hjerter, efter at den ukuelige nordjyde har fortalt om sit liv med en sjælden sygdom - altid med et smil på læben. Det skete blandt andet, da danskerne for første gang mødte nordjyden i TV 2-programmet  "Drengen i den gamle krop".

Men til efteråret må der vist ændres lidt i den titel. Til oktober fylder den unge gut nemlig 18 år og træder derfor ind i de voksnes rækker. At fylde 18 år sker ikke tit for børn med progeria – faktisk er Jesper lige nu den tredjeældste af alle de børn med sygdommen, som han kender.

Det fortæller hans mor, Jette Sørensen, til TV 2.

- Jesper er meget stolt over, at han nu er den tredjeældste af alle de progeriabørn, han kender. Han mener, at det er udtryk for, at han er stærk og ikke giver op endnu, siger hun til TV 2. 

Jesper har altid fortalt åbent og ærligt om sit liv - og altid med et smil på læben og en positiv indstilling til livet og déts udfordringer. Siden februar har hverdagen dog ikke været let for den 17-årige gut.

Under en fodboldkamp ramte Jesper bolden så uheldigt, at hans hofte røg ud af hofteskålen, og dét blev den ved med seks til syv gange efterfølgende.

I april valgte lægerne så at operere ham for at stabilisere hoften. De kunne ikke blive ved med at sætte hoften på plads.

Siden operationen har Jesper haft en såkaldt "ortose", som er en beskinne spændt fast mellem knæene. Og selvom skinnen til tider kan være i vejen, lader Jesper sig på ingen måder begrænse af skinnen. Den 17-årige gut er således lige vendt hjem efter tre ugers aktiv ferie på Jambo Campingplads.

 - Jesper er meget træt og irriteret over at gå med skinnen, fordi den forhindrer ham i så mange ting. Blandt andet var der en del hans yndlings-forlystelser i Fårup Sommerland, han ikke kunne prøve her i sommer. Men på det seneste er det begyndt at gå fremad, og Jesper er selv gået i gang med genoptræningen derhjemme ved at gå op og ned af nogle trapper, vi har i huset, siger Jespers mor til TV 2 og tilføjer:

- Jesper har en masse venner, som også er kommet på campingpladsen i årevis, så dem hang han ud med det meste af tiden. Han lod sig heller ikke forhindre af, at han har en benskinne på. Han drønede bare rundt på pladsen på sin minicrosser. Så der var fuld fart på som sædvanlig, siger hun.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close