Nyheder30. oktober 2016

Se alle billederne fra hans liv: I dag fylder Jesper 19 år

Herlige, ukuelige Jesper Sørensen fra Nordjylland fylder 19 år. Han fejrer dagen i USA
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jesper.jpg
 Foto: All Over Press)
Vi lærte ham at kende som den altid smilende og elskelige nordjyde i TV 2-programmet ”Drengen i den gamle krop”. I dag fylder den ukuelige nordjyde, der lider af den sjældne sygdom progeria 19 år. I den anledning har vi på SE og HØR samlet et stort galleri fyldt med billeder fra Jespers liv.
Du kan se galleriet i bunden af denne artikel. Vi mødte første gang Jesper på TV i 2008, da han medvirkede i TV 2-dokumentaren ”Drengen i den gamle krop”. Her fik danskerne det første indblik i Jesper liv med progeria – en sjælden sygdom, der får kroppen til at ældes otte gange hurtigere end normalt. Jesper vandt med ét tusindvis af danskernes hjerter med sit positive sind og smil på læben og siden fulgte utallige dokumentarer med Jesper og hans familie, der består af mor Jette, far Niels og storebror Jakob.
Seerne har således været med, når Jesper var til kontrol på børnehospitalet i Boston, blev konfirmeret eller på egen hånd arrangerede en stor fest for børn, der ligesom ham har progeria. I dag er også en særlig mærkedag for Jesper, for at fylde 19 år sker ikke tit for børn med progeria – Jesper er lige nu et af ældste af alle de børn med sygdommen, som han kender. Børn med Progeria bliver nemlig gennemsnitligt bare 13 år. - Jesper er meget stolt over, at han nu er et af de ældste af alle de progeriabørn, han kender. Han mener, at det er udtryk for, at han er stærk og ikke giver op endnu, har Jespers mor, Jette Sørensen tidligere udtalt til TV 2.
Jesper har altid fortalt åbent og ærligt om sit liv - og altid med et smil på læben og en positiv indstilling til livet og déts udfordringer. Også da han for lidt over halvandet år siden kom galt af sted under en fodboldkamp. Jesper ramte bolden så uheldigt, at hans hofte røg ud af hofteskålen, og dét blev den ved med seks til syv gange efterfølgende. Til sidst valgte lægerne så at operere ham for at stabilisere hoften. De kunne ikke blive ved med at sætte hoften på plads. Efter operationen skulle Jesper bruge en såkaldt "ortose", som er en beskinne spændt fast mellem knæene. Og selvom skinnen til tider var i vejen, lod Jesper sig på ingen måder begrænse af benskinnen. Og sådan har det altid været med Jesper: Trods modgang og en sjælden sygdom har han bevaret smilet og det gode humør.
Sin 19 års fødselsdag skal han fejre i den amerikanske by Boston, hvor han i en årrække har deltaget i et medicinsk forsøg, der skal forlænge levealderen for børn med Progeria. - Jeg synes, jeg har det godt. Så det er fint at fylde 19 år, fortæller Jesper Sørensen, da TV 2 fanger ham og hans mor over telefonen. Han er overbevist om, at han også kommer til at fejre både 20-års fødselsdag og 25-års fødselsdag, nu han har overstået de mange kvaler efter hofteskaden. - I fremtiden holder jeg mig bare til plasticbolde på fodboldbanen i stedet for de hårde bolde, siger Jesper Sørensen til TV 2. I dag slapper han af inden behandlinger mandag, men senere på ugen skal han ud at spise god mad med sin mor. SE og HØR ønsker Jesper tillykke med fødselsdagen. Du kan se alle billederne af ham i galleriet neden for:

Jesper Sørensen - progeria

Sponsoreret indhold