Nyheder 28. juni 2016

Progeria-Jesper i stort interview: - Det har været mit hårdeste år nogensinde

Sidste år gennemgik Jesper Sørensen, der lider af en sjælden sygdom, en større hofteoperation, efter at han kom til skade under en fodboldkamp. Skaden fik stor betydning for Jesper, og han fortæller nu, at 2015 har været det hårdeste år nogensinde
Foto: Rene Schütze

Normalt er han kendt som den smilende og altid positive Jesper, der trods en sjælden sygdom altid har bevaret det gode humør. Men sidste år led humøret et alvorligt knæk, efter at Jesper Sørensen fra Nordjylland kom alvorligt til skade med sin hofte.

Skaden skete under en fodboldkamp, da Jesper – der lider af sygdommen progeria, der får kroppen til at ældes langt hurtigere – faldt uheldigt, så hoften røg ud af sin skål. Det lykkedes lægerne at sætte hoften på plads, men da den efterfølgende fortsatte med at ryge ud af sin skål, besluttede lægerne, at Jesper havde brug for en operation.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Operationen gik godt – men skaden betød stadig, at den normalt så energiske fyr i en længere periode var lænket til en kørestol ude af stand til at gøre de ting, han plejede.

Og det har været utroligt hårdt, fortæller 18-årige Jesper i dag i et stort interview med BT:

- Det her år med skaden og genoptræningen har været mit hårdeste år nogensinde. Det kan jeg ærligt sige. Genoptræningen tog rigtig meget af min energi, og jeg lavede ikke så meget andet end at være derhjemme hos min familie. Det er bare fedt endelig at komme ud igen og prøve alle forlystelserne, fortæller Jesper til BT, der besøger ham, mens han nyder en dag – og ikke mindst forlystelserne – i Fårup Sommerland.

18-årige Jesper lider af den yderst sjældne sygdom progeria, der får kroppen til at ældes langt hurtigere. Normalt bliver børn med progeria ikke meget mere end 13-14 år, så Jesper er noget ganske særligt. Han kan dog godt mærke, at sygdommen påvirker hans krop – også selv han igen har fuld fart på tilværelsen efter sin hofteskade.

- Det går okay, men jeg kan godt blive træt engang imellem. Jeg bliver generelt hurtigere træt end tidligere, men sådan er vel bare at blive ældre, fortæller Jesper i interviewet med BT.

Jesper måtte i forbindelse med sin hofteskade sætte uddannelsen på pause. Men nu er han igen tilbage på produktionsskolen i Hjørring, hvor han arbejder to timer hver dag i skolens køkken.

Du kan se billeder af Jesper herunder:

Jesper Sørensen - progeria

Sponsoreret indhold