Efter alvorlig hofteskade: Sådan går det progeria-Jesper i dag

Jesper Sørensen lider af den ekstremt sjældne sygdom progeria, der får kroppen til at ældes langt hurtigere.

Jesper Sørensen lider af den ekstremt sjældne sygdom progeria, der får kroppen til at ældes langt hurtigere.

Foto: Rene Schütze

Vi lærte ham at kende som den altid smilende og elskelige nordjyde i TV 2-programmet ”Drengen i den gamle krop”. Men sidste år var smilet og det gode humør ikke så meget til stede hos 18-årige Jesper Sørensen.

Årsagen var, at han under en fodboldkamp tilbage i februar var så uheldig at falde og slå sin hofte ud af skålen. Skaden betød, at Jesper – der lider af den ekstremt sjældne sygdom progeria, der får kroppen til at ældes langt hurtigere – måtte gennemgå en større hofteoperation, og efterfølgende var han lænket til en kørestol i en længere periode.

Men heldigvis har Jesper været flittig i genoptræningslokalet – og det har nu betydet, at han igen har fuld fart på tilværelsen.  

Det fortæller Jesper i et stort interview i BT:

- Nu hvor jeg er rask igen og kan gå selv, vil jeg bare gerne nyde de ting, jeg ikke kunne før. Jeg har for eksempel både prøvet Orkanen og Lynet, fortæller Jesper til BT, der besøger ham, mens han nyder en dag – og ikke mindst forlystelserne – i Fårup Sommerland.

Den positive nordjyde har altid haft en særlig status i den nordjyske forlystelsespark – sidste år blev han nemlig udnævnt til æresborger i Fårup Sommerland netop på grund af sit gode humør.

Hofteskaden sidste år vendte i allerhøjeste grad op og ned på Jespers liv. Ikke nok med at han ikke kunne nyde forlystelserne i Fårup Sommerland, så måtte han også sætte uddannelsen på pause. Men i dag er han igen tilbage på skolebænken, og det er dejligt, fortæller Jesper til BT:

- Jeg går på produktionsskole i Hjørring, hvor jeg arbejder i skolens køkken. Det er to timer om dagen, det er det jeg kan holde til. Men jeg er rigtig glad for det. På den måde kommer jeg ud og møder andre unge og det har jeg savnet det seneste år. Og så er jeg bare sammen med mine venner. Vi laver ikke noget særligt. Vi hygger bare og nyder livet. Det er en af de ting, jeg er god til at huske mig selv på, fortæller Jesper til BT.

Du kan se billeder af Jesper i galleriet herunder:

Jesper Sørensen - progeria

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close