Nyheder13. marts 2017

Se det skønne foto: Sportsjournalist hygger med progeria-Jesper

Sportsjournalisten Carsten Werge fik mandag aften en helt særlig oplevelse på Aalborg Stadion. Her rendte han nemlig ind i Jesper Sørensen, der lider af progeria
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-835111.jpg
 René Schütze

19-årige Jesper Sørensen har alle dage haft en helt særlig evne: Hvor end han er, skaber han glæde og godt humør.

Den unge fyr fra Nordjylland har om nogen bevist, at man ikke behøver at miste livsgnisten eller modet blot fordi, man er ramt af sygdom. Jesper Sørensen lider således af den sjældne sygdom progeria, der får kroppen til at ældes langt hurtigere.

Mandag aften spredte den altid glade og ukuelige Jesper igen smil – her var han at finde på Aalborg Stadion for at overvære aftenens fodboldkamp.

Og her blev han mødt af en af sine utallige fans: Sportsjournalisten, tv-værten og fodboldkommentatoren Carsten Werge.

Efterfølgende lagde Carsten Werge et billede på sin Facebook, hvor han står sammen med Jesper:

- Stort at møde ham her, Jesper, på Ålborg Stadion. En fantastisk fyr med en formidabel indstilling til livet. Jesper er kæmpe AaB fan og satser på sejr i aften over FCM, skriver Carsten Werge som kommentar til billedet.

Vi mødte første gang Jesper på TV i 2008, da han medvirkede i TV 2-dokumentaren ”Drengen i den gamle krop”. Her fik danskerne det første indblik i Jesper liv med progeria – en sjælden sygdom, der får kroppen til at ældes otte gange hurtigere end normalt.

Jesper vandt med ét tusindvis af danskernes hjerter med sit positive sind og smil på læben og siden fulgte utallige dokumentarer med Jesper og hans familie, der består af mor Jette, far Niels og storebror Jakob.

I oktober sidste år fyldte Jesper 19 år, og det må siges at være noget af en milepæl – børn med progeria bliver normalt ikke særlig gamle. Jesper er lige nu et af ældste af alle de børn med sygdommen, som han kender.

Børn med Progeria bliver nemlig gennemsnitligt bare 13 år.

- Jesper er meget stolt over, at han nu er et af de ældste af alle de progeriabørn, han kender. Han mener, at det er udtryk for, at han er stærk og ikke giver op endnu, har Jespers mor, Jette Sørensen tidligere udtalt til TV 2.

Du kan se billeder af Jesper i galleriet herunder:

Jesper Sørensen - progeria

Sponsoreret indhold